MIT MŰVELT MUSK MÁR MEGINT?!

Trans Europe Express: contextus.hu/2021-transeuropexpress-vonatok-budapest-europa/
Leberkase: PanificioIlBasilico/ (Bem tér)
Pólóvásár: videosbolt.hu/magyarosi_csaba
Facebook: on. 1hc3BIa
Insta: magyarosicsaba
Zenék Spotify: spoti.fi/2Dgxd6a
Zenék Apple Music: itunes.apple.com/hu/playlist/magyarósi-csaba-s02/pl.u-6mo4lL8sK9gKmR?l=hu

A technika:

Olympus Kamera: bit.ly/2o7Nm5K
Objektív#1: bit.ly/2Dzds6I
Objektív#2: bit.ly/2De78W6
Objektív#3: bit.ly/2HTAZkC
Sony Kamera: bit.ly/2oYotGO
Drón:www.icentre.hu/termek/dji-mavic-pro-fly-more-combo
Osmo Pocket: www.djiars.hu/termek/dji-osmo-pocket
Állvány #1: www.manfrotto.hu/190-alu-tripod-kit-horiz-oszloppal-3-szekcio-3d-fej
Állvány #2: www.manfrotto.hu/catalogsearch/result/?q=ms0490a
Állványfej: www.manfrotto.hu/xpro-fluid-fej-fluiditas-valasztoval
Világítás: www.manfrotto.hu/lykos-bicolor-led-1500lux-1m-en-cri-93-5600k-3000k
Mikrofon#1: www.rodemikrofon.hu/rode_videomic_pro_plus_professzionalis_videomikrofon.php
Mikrofon#2: bit.ly/2oGB1Dh
Mikrofon#3: www.rode.com/microphones/smartlav

Ha csomagot szeretnél küldeni
Cím: Bp.,137-es posta, Szent István Krt.10. 1137.
Név: Magyarósi-Bánki Dóra
A Csomagra rá kell írni:POSTÁN MARADÓ!
értesítendő a küldeményről: yaskatir@gmail.com

Megjegyzés 

 1. kemi242

  kemi242

  2 hónapja

  Sajnos a TGV nem jön el Budapestig, a Ryanairrel viszont 2-3 ezer forintból el lehet jutni Párizsig, így a vasút jóval drágábban, és lassabban aligha tudja felvenni a versenyt repüléssel.

 2. István Bagó

  István Bagó

  3 hónapja

  A rakéta és a hajtómű nagyon nem ugyazaz. Az SN8-ban 3 raptor hajtómű volt, a másik 3 majd csak akkor kerül bele, ha a világűrben is repdesni fog, azok ugyanis a vákumra optimalizált hajtóművek lesznek.

 3. Előd Ákos

  Előd Ákos

  3 hónapja

  2011 óta konkrétan a Szojuzzal jutottak ki az amcsik az űrbe, egészen a Space X-ig. Érdekes verseny lesz itt a Roszkoszmosz és a Space X között, miközben az oroszok inkább a Vénuszra néznek rá megint.

 4. JohnnyF. Major

  JohnnyF. Major

  3 hónapja

  Leberkase/húskenyérnek hivjak itthon ,kb 25 evvel ez elott ettem eloszor, magyarorszagon😀

 5. Straszi 90

  Straszi 90

  3 hónapja

  hueye.info/one/CbfGK0rnXmjUGS1KgbKepA.html Űrutazás Űrhajók, és sokak után Űrkutatás magyarul csatornája a legalkalmasabb tisztázni hogy a 6db rakéta az nem rakéta hanem hajtómű, és nem 6db hanem 3 db, és nem nem sikerült igazán az SN8 teszt hanem pontosan előre megtervezett és koreografált teszt volt látható, "Űrtörténelmet írt " De köszi Csaba, hogy beszámoltál róla és érdekel a téma :) Hajrá SN9!!

 6. Zsolt Moldván

  Zsolt Moldván

  3 hónapja

  rakétákat nem (ki- /fel- ) lövik. a rakétákat indítják.

 7. Hollerith

  Hollerith

  3 hónapja

  Rakétákat nem értem eskü, egy kvázi férfiasságot formázó test ami alul lángol.. Na nem is a működése a kérdésem, hanem hogy nem borul el mikor megindul felfelé, vagyis nem felfelé, hanem amikor elkezd távolodni a földtől :D

 8. Lilla Kovács

  Lilla Kovács

  3 hónapja

  Sziasztok! Ezt a kérdőívet töltsétek ki kérlek, youtube szokásokról szól: forms.gle/yrMxrDbivzVffpPg8 Előre is köszönöm, csak 10 perc.

 9. Petya Hamutipró

  Petya Hamutipró

  3 hónapja

  Magyarországon régota megtalálhato nagyobb vagy kissebb boltokban ,igaz nem eredeti de nagyban hasonlitrá .

 10. Tibor Nemes

  Tibor Nemes

  3 hónapja

  A legnagyobb újjítás amit az emberiség kitalált az a like helyett valójában az volt hogy elvetette a magot ezzel elkezdődött a gabona termelése...

 11. Mazug Péter

  Mazug Péter

  3 hónapja

  Az érzés, amikor 0:01 nél és 3:26nál beletesz az egyik kedvenc videósod a videójába... És a slusszpoén, hogy pont egy vezetői jegyvizsgáló állásra mentem felvételizni. 😂😂

  • Mazug Péter

   Mazug Péter

   3 hónapja

   Meg 0:08😂

 12. ativideo

  ativideo

  3 hónapja

  Kínába is elugorhatnál. Csináltak egy fúziós erőművet, meg fellőttek egy 6G műholdat. Idei hír mindkettő.

 13. Katalin Varga

  Katalin Varga

  3 hónapja

  A háttérben az a Kiss motorvont gyönyörű.

 14. Richard Gargya

  Richard Gargya

  3 hónapja

  Meg ez a 12.5km az nem úgy volt, hogy addig sikerült felmenni, hanem addig akartak. Ez kicsit olyan mint a vicc, mikor a rendőr megkérdezi a Nissan GTR-est, hogy tudja miért állítottuk meg? Mert meg engedtem, felelte.

 15. Richard Gargya

  Richard Gargya

  3 hónapja

  Az BFR volt, asszociálva a Doomból ismert BFG-re. Szóval big fkin Rocket

 16. Wathfea

  Wathfea

  3 hónapja

  Csak említeni kellett és itt is a cikk: www.autonavigator.hu/cikkek/mar-jovore-attorest-hozhat-a-toyota-szilardtest-akkumulatora/

 17. danksonn

  danksonn

  3 hónapja

  Ezúton is üdvözöltetem Muskot és hogy a hozzájárulásával teljesen tönkreteszi az égbolt földi megfigyeléseit. Bravó Taps! twitter.com/ZachWay96/status/1339605863301074950?fbclid=IwAR16S9kW4fYVYd-eit0P38bs8dUk9wSxqaWVUpuOPmPagak607qslhfyo9E Bocs de ezek akármekkora vívmányok is (mint amikor a felrobbant strashipet eladják sikeresnek, mint Boris Johnson a Brexitet.) nem foglalkoznak, sőt lesöprik a csillagászok és kutatók véleményét az asztalról. Erre a problémára megoldást kellene találni inkább nem pedig hamis ígéretekkel ( Pl fényelnyelő borítás.) kábítani, közben százával lőni fel az űrszemetet. Aztán amikor kiderül, hogy ez mind hazugság már késő lesz, és a jövő nemzedéke maximum csak archívumból ismeri majd a látható univerzumot. Csaba én nagyon kedvelem a videód, a témáid és a rajongásod is. De ez amiben biztos nem értenénk egyet.

  • Kari Sabnyi

   Kari Sabnyi

   3 hónapja

   @Istvan Steierlein Akkor hogy lehet hogy egy sem tért még vissza?? Csak nem azért mert kamu? Mint ahogy a fényelnyelő borítás ami majd nem veri vissza a fényt. Mese habbal! Muskátli hazudik. A probléma 2019 júliusában már felvetődött amikor kiesett a működésből 3 műhold. Akkor azt mondták: Van saját hajtóművük amivel szépen visszatérnek a Föld légkörébe. Azóta sem tértek. És ezen a fronton nagy a hallgatás, és a nem műkődő műholdak száma már 20 felett van. Ezek a javarészt teljesen halottak, semmilyen manőverezésre nem képesek. Csak követni tudják őket. A legutóbb a novemberi felméréskor volt olyan darab, melynek visszatérése a kiszámított pályálya szerint kb 200 év! Közben ki tudja milyen low orbit pályát fog átszelni, irányíthatatlanul. És akkor még továbbra sem beszéltünk arrólamit @dankson írt. Az űr földi megfigyelésének ellehetetlenítése. De kell ez a rendszer mert kell a lé amit a bankok és tőkések beletolnak. Mert nem a sivatagi internet a lényeg, hanem "superfast trasactions from everywhere". A fél világ meg becsukott szemmel elfordul, mintha minden a legnagyobb rendben lenne. Számomra a legfurcsább viszont az, hogy akik felhívják erre a figyelmet, valahogy nem kerülnek be a hírekbe, a SapaceX is félválról kezeli őket. Az éljenzők nagy része pedig egyszerűen nem vesz tudomást a problémáról, tehát az nincs is. Aki ezzel foglalkozik az meg csak károgó vagy fanyalgó.

  • Istvan Steierlein

   Istvan Steierlein

   3 hónapja

   @Kari Sabnyi Ezeken a műholdakon ion hajtómű van, saját manóverező képességgel, és élettartamuk végén automatikusan vissza irányulnak a légkörbe és ott elégnek.

  • Kari Sabnyi

   Kari Sabnyi

   3 hónapja

   @Roland Bodócs Te sem voltál a legélesebb kés a fiókban. :D Mesélj, hogy szedi majd le Muskátli a 42 .000 műholdat miután azok megdöglöttek? Mert meg fognak. Így is a ~900-ból már több mint 20 nem vagy végzetesen hibásan működik. Kicsit sem túlzás űrszemétnek hívni. De tudjuk a lényeg az, hogy legyen tesla, meg internet a sivaragban. Jah és mert Muskátli megálmodta hogy a Marson akar meghalni. Oké csak a Földet hagyja ki ebből.

  • danksonn

   danksonn

   3 hónapja

   @Roland Bodócs A starlink műholdakra gondoltam. Ha nem jöttél volna rá. De legalább addig eljutottál egy komment alatt, hogy a másikat becsméreld csak mert nem tetszik amit írt. Bravó!

  • Roland Bodócs

   Roland Bodócs

   3 hónapja

   Hát téged sem az eszedért adnak el, már ne is haragudj! “Százával űrszemetet”......gondolom akkor neked a Nemzetközi Űrállomásra felvitt űrhajósok is szemétnek minősülnek ugye?😱 Egyébként meg, ha utánanéztél volna a leszállási kísérletnél a Starshipet a SpaceX robbantotta fel!

 18. matyas loyal

  matyas loyal

  3 hónapja

  A BFG amit mondtál az a Doomban van Mint Big Fckn Gun :D

 19. Zénó Veress

  Zénó Veress

  3 hónapja

  3 volt benne... 6 lesz, de most csak a légkörön belül használatos hármat próbálták. A teszt szerintem tökéletes volt. Hol robban fel? Hát a célban!!!! Ott. Ez szerintem óriási teljesítmény! A NASA 4-szer ennyi idő alatt nem jutott volna 10-ed ennyire se! A manővert végigvitte a rakéta, csak a végén volt egy kis gebasz. Az más kérdés, hogy a sebessége kicsit nagy volt, mert két hajtómű leállt, vagy nem indult újra.

 20. Lilla Bakonyi

  Lilla Bakonyi

  3 hónapja

  Én ezt a vonatos történetet imádnám, München-Budapest távot többször megtettem így, tök jó volt. És valóban, sokan nem számolnak azzal az idővel, ami a repülőtérre kijutás - checkin - csomagra várakozás - repülőtérről bejutás ideje, úgy már mindjárt nem 1-2 óra a repülőút.

 21. András Seidl

  András Seidl

  3 hónapja

  Szia Csaba! Ajánlom neked ezt a videót szerintem nagyon érdekes és nagyon jó kezdeményezés. Nemtudom tudsz-e róla de gondoltam érdekelhet hueye.info/home/vide/mGFvlKyFrHqE3cY.html

 22. Fuelemuele

  Fuelemuele

  3 hónapja

  Kedves Csaba, a rakétákat soha nem lövik ki, hanem indítják... sajnos rossz beidegződés, de lehet tenni ellene :)

 23. Sándor Szatmári

  Sándor Szatmári

  3 hónapja

  Szia!Csak kérdezem,mert nem vagyok szakember,kint a szabadban ahol láthatóan nincs a közeledben senki,minek ez a maszkos bohóckodás? Kicsit ront a hangminőségen,meg elbizonytalanít,hogy most akkor ha egyedül vagyok kell vagy nem?

 24. Carver major

  Carver major

  3 hónapja

  07:05 -- "apróbb, kisebb turpisság ..." ... hááááát, Neked legyen mondva :)

 25. beluskoma

  beluskoma

  3 hónapja

  A vonatozást én is támogatnám. Mikor Icelandra mentem mozotozni,akkor Bécsben felraktam a motort a vonatra én meg pihengettem a kabinban Hamburgig. Délután indult a vonat és reggel 8 körűl ért be velünk Hamburgba. Visszafelé olyan kabinban voltam ahol 6 fekhely volt és reggelit is kaptunk, tök jó pofa volt. 🤠😎

 26. Orlock Admiral

  Orlock Admiral

  3 hónapja

  8:17 benézek majd ide ha nem is hús kenyérért :) Kösz a tippet.

 27. mrczpter

  mrczpter

  3 hónapja

  Tipp: Ausztriában Billában, Sparban is botrányosan jó leberkaset kapni.

 28. Adam Z

  Adam Z

  3 hónapja

  látom Csabának ez az istentelen ronda vonat placc a fétise :D

 29. László Polgár

  László Polgár

  3 hónapja

  Szerintem 50ev legalabb mire ez olyan lesz mint simán taxiba szállni....persze ha addigra nem írtjuk ki saját magunkat...hát nem lettem sem boldogabb sem nyugodtabb....

 30. István Máté

  István Máté

  3 hónapja

  rakéta helyett inkább hajtóműnek nevezném a raptorokat :)

 31. Kristof

  Kristof

  3 hónapja

  Vonatozás az teherszállításba tud hasznos lenni például , a repülőkkel szemben nagyon is de főleg a kamionokkal szemben lehetne még nagyon kihasználni!!!!! Az utas szolgáltatás inkább olyan másodlagos dolog meg kötelező dolog és a vonatok is inkább csak belföldön tudna előnyt jelenteni például a buszokkal szemben!! ( a szomorú hogy mai napig megy párhuzamosan vonat és busz ugyan oda ugyan akkor ) Persze ez egy jó kezdeményezés , hogy nagy városokat is összekötne a vasút úgy , hogy nem kell átszállni!!! De ehhez jó lenne egy egységes EU-n belüli applikáció a vonatokhoz...

 32. Benak Krisztian

  Benak Krisztian

  3 hónapja

  “Ez volt a legnagyobb ember alkotta rakéta”?! Mesélj csak! Miről tudsz?

 33. eviciqee

  eviciqee

  3 hónapja

  Amit az első blokkban elmondasz azt kipróbáltam sokszor, bevállt. Brassóban élek innen van direkt vonat Bécsig, ami nyilván átmegy Budapesten, de amikor Pozsonyba vagy Brno-ba megyek akkor is simán az éjszakai vonatot választom. Sokkal többet látok a tájakból, amiken áthaladok, kényelmesen, fekve alhatok útközben, meg amúgyis van egy feeling-je a vonatozásnak, lehet már túl sokat repülünk?:)

 34. Bence Bertalan

  Bence Bertalan

  3 hónapja

  A "Nem adtak hozza szalvetat" reszhez: napirajz.wordpress.com/2012/02/02/adsz-ki/

 35. Túri Tamás

  Túri Tamás

  3 hónapja

  7:02 Ezek az apró kisebb bakik ... Üljön fel erre a rakétára..akinek kedve lesz :D :D :D

  • Péter Kiss

   Péter Kiss

   3 hónapja

   Ugye tudod, hogy kb az összes motorizált jármű így indult?! A gőzgépeknél kazánok robbantak fel, belső égésű motorok hatalmas lángcsóvával kiégtek, sugárhajtóművek vetették szét magukat. Repülőgépek tucatjai zuhantak le, autók égtek ki, vonatok siklottak ki, hajók süllyedtek el... Nyilván nem az első ilyen rakétával szállítanak embereket. Talán nem is a tizedikkel...

  • Laci Kéri

   Laci Kéri

   3 hónapja

   Ez egy korai prototípus. Falcon9-nél is becsapódott pár eleinte, de azóta már nagyon megbízhatóan tudja a leszállást. Megjegyzem egyedül a SpaceX-nek van ilyen, mert erre még mindig senki nem képes sehol a világon. hueye.info/home/vide/mKafopmq1od70bQ.html

 36. Laci Kéri

  Laci Kéri

  3 hónapja

  Igazából a StarShip úgy van kitalálva, hogy a naprendszer bármely bolygójára képes legyen eljutni és vissza. Az a zseniális benne, hogy nagyon skálázható. Az egész bazi nagy rakéta, minden idők legnagyobb teherbírásával, alapból éppen csak arra képes, hogy föld körüli pályára kijusson. Azonban amíg ott kering üres tankkal utána küldenek egy másik bazi nagy tanker rakétát, és feltankolják. Ha jól értettem 4 ilyen utántöltő kell a teljes feltankolásához, de egy is elég a Marsig. A visszatér rakéta fokozatok után ez az űrben tankolás lesz a következő nagy dobás, mert így nem kell valószínűtlenül nagy, több fokozatú rakétát építeni ugyan ahhoz a hasznos teherhez. Ennek ott van jelentősége, hogy az emberes küldetéseket ennyi üzemanyaggal pár hónapra lehet rövidíteni, így pedig kevesebb ellátmány kell az embereknek, kisebb sugárdózis éri őket, nem csavarodnak be az összezártságtól annyira. Mellesleg az is érdekes tény, hogy egy ilyen StarShip utastere akkora mint most az egész ISS lakótere. Így a jövő űrutazói nem lesznek klausztrofóbiásak.

 37. József Tomkó

  József Tomkó

  3 hónapja

  Parizeres zsemle horroráron....... Kösz nem. Undorító kétújjnyi vastag parizerszelettel.... Kösz, nagyon nem.

 38. Hanuscsak Illes

  Hanuscsak Illes

  3 hónapja

  Rákety

 39. Pa Lee

  Pa Lee

  3 hónapja

  Ez Fleischkase ... :D

 40. Altair Aquila

  Altair Aquila

  3 hónapja

  Ja elalszol egy hossszú úton mi? Anyumat Az Osztrák határ előtt kirabolták egy hete. Ealudt mert Svájból jött haza és fáradt volt már éjszaka meló után utazott. Még 4 embert raboltak ki akkor éjszaka és eséltelen hogy megalálják ki, kik voltak.

 41. NorbHun

  NorbHun

  3 hónapja

  hueye.info/home/vide/gHt-m7iv0np_v6g.html 😜

 42. inden

  inden

  3 hónapja

  Csaba! Én csak azt szeretném kérdezni, hogy ennek a Musk rakétának mennyi a káros anyag kibocsájtása?

  • inden

   inden

   3 hónapja

   @Laci Kéri autó szervizben,illetve autószalonban dolgozóként azt tapasztalom, hogy a mostani belső égésű motorok ,illetve már a 10 évvel ezelőtti autók már hegyi levegőt tolnak ki:))) Szokták papír zsebkendővel becsületes nepperek a kipufogót dörgölni, és korom kibocsájtást illusztrálni, ...............tényleg így van!

  • Laci Kéri

   Laci Kéri

   3 hónapja

   @inden Pontosan én sem tudom, de az tény hogy nem tökéletes az égés. Azonban a tiszta oxigénnel való égetés miatt garantáltan tisztább, mint amikor a főleg nitrogént és kisebb részben oxigént tartalmaz levegővel égetjük el. Ugye ilyenkor a nitrogén is reakcióba lép magasabb hőmérsékleteken, és így keletkezik a nitrogénoxidok, ami káros anyag. Ezért is kezdenek áttérni a metán üzemanyagra a kerozinról. Mert bár a kerozin olcsó és könnyű használni, de a metán hatékonyabb.

  • inden

   inden

   3 hónapja

   @Laci Kéri azt gondolom, hogy mi normál halandók ezt nem tudjuk mérni...azt is halottam már, hogy egy kutyának a káros anyag kibocsájtása több mint egy korszerű belső égésű motornak....a szarvasmarha CO kibocsájtásából fűtenek és elektromos áramot állítanak elő.....???????

  • inden

   inden

   3 hónapja

   @Laci Kéri kérdezted,hogy jön ide a dízel autó.....azt szerettem volna jelezni, hogy átkozzuk a dízel autókat , kivonjuk városokból, de közben dízel aggregátorokkal működtettünk/ aminek még katalizátora sincs/ telephelyeket, elektromos autók töltését látják el/, dízel motort teszünk elektromos buszokba, hogy működtesse a klímát, rakétákat működtetünk a lég kör határáig, amik felrobbannak..... nekem igazándiból ez a bajom,inkább az, hogy mi átlag felhasználók elszeretnénk jutni A -ból B-be olcsón/a földön/ és kifűzetjük egy űr utazás árát...

  • Laci Kéri

   Laci Kéri

   3 hónapja

   @inden Igen. Bár a légi forgalom már számottevő, arányaiban még mindig kisebb mint a szárazföldi közlekedés, de ugye itt gyakorlatilag minden erősen visszaesett, nem csak a repülés.

 43. Csaba Jeles

  Csaba Jeles

  3 hónapja

  Én leberkase-t Németországban és ott is Furtuna kegyein múlt, hogy ott lesz-e az árus.

 44. Zsolt Borbély

  Zsolt Borbély

  3 hónapja

  Csaba ismét a jövőbeli vonat spotter helyén :)

 45. Roland Bodócs

  Roland Bodócs

  3 hónapja

  Egy-két videó link még, akit érdekel az űrkutatás: hueye.info/home/vide/qYhnjpeCsIRpzZs.html

 46. trainmodeller

  trainmodeller

  3 hónapja

  Ha lesz TEE akkor első utas leszek :) nézz utána, hogy néztek ki a 60-as évek német TEE vonatai, elég menő. Ajánlom még a TEE albumot meghallgatni, mintegy nyomát annak, hogy a TEE mindenre (is) benyomást gyakorolt.

 47. ZTN

  ZTN

  3 hónapja

  Starship második fokozatát indították.

  • Laci Kéri

   Laci Kéri

   3 hónapja

   Második fokozat a "StarShip, az első fokozat az a "SuperHeavy"

 48. White Wolf

  White Wolf

  3 hónapja

  Lébecol a főnök a kézével. :) Léberkézés kezével. :D

 49. Pit The

  Pit The

  3 hónapja

  Hagyjuk már tesla rég megcsinálta volna ha nem járatják le.Ezek az elon muskok meg ilyesmi emberek meg senkik.

  • Pit The

   Pit The

   3 hónapja

   @Laci Kéri Szerintem meg nem nem jött be neki hanem nem engedték érvényesülni.És mi van a hangtalanul suhanó autóval meg egyéb cuccával fura mód mindent eltüntettek utána,terveket ilyesmit.Szóval szerintem tesla bőven megelőzte a korát.

  • Laci Kéri

   Laci Kéri

   3 hónapja

   Egyedül Edison akarta lejáratni, de azt a meccset Tesla nyerte. Viszont Tesla se vonattal, se rakétákkal nem foglalkozott. Rádiót akart csinálni de azt sem sikerült neki. A legfőbb érdeme a váltakozó áramú elektromos hálózat, amit mai napig az ő általa kidolgozott elven működtetnek, illetve a többfázisú asszinkron villanymotor, ami szintén mai napig népszerűek. Mellette még a Tesla tekercs mint nagyfeszültségű generátor, meg álmodozott pár dologról ami nem jött be neki.

 50. András Juhász

  András Juhász

  3 hónapja

  Az nem probléma, hogy Musk eközben sok 100 tonányi széndioxidot juttat a légkörbe?

  • András Juhász

   András Juhász

   3 hónapja

   @Magyarósi Csaba Csaba ez így igaz, de legyünk őszinték a maga módján mind a 7 Milliárd ember felelős a klímaváltozásért! Valamikor a 2. VH előtt élt talán utoljára úgy az emberiség,, hogy azt lehetett mondani az a CO2 kibocsájtás még rendben van.

  • Fernando Alonso

   Fernando Alonso

   3 hónapja

   @Magyarósi Csaba nagyon sokan írják és lájkolják, hogy túl hangos a zene!! Miért❓❓❓

  • Magyarósi Csaba

   Magyarósi Csaba

   3 hónapja

   Szerintem ne menjen el az eszünk teljesen. Vagyis: nem probléma.

  • Roland Bodócs

   Roland Bodócs

   3 hónapja

   Mondjuk nézz szét Kínában, hogy ők mennyi széndioxidot pöfékelnek a légkörünkbe!

 51. Dénes Stumpf

  Dénes Stumpf

  3 hónapja

  Mikor a közlekedésről kezdtél beszélni a videó elején a címmel összevetve megfordult a fejemben hogy rakétával fogunk utazni környezetkímélésként Velencébe

 52. David Nagy-Gyoergy

  David Nagy-Gyoergy

  3 hónapja

  A leberkäse-hez: Az eredetiben nincs uborka csak a sima leberkäse es a mustar a Kaiserzsömle kozott. Az en kedvencem a sajtos mustaros uborkas verzio 😄. Amugy nem kene felszeletelni elore mert kifolyik a sajt a lyukakon es egy zsiros husdarab marad csak, az alufolia aljan meg a sajt... Bar lehet a fonok ugy gondolta hogy igy nem pirul meg a megkezdett Leberkäse es igy nem kell egy szeletet sem levagni es kidobni hanem igy eladja az egeszet... Igen am csak itt 30-40 fokon van bent a cucc nem szeletenkent hanem egeszben igy nem folyik ki a sajt, valosagos kratereket hagyva maga utan hanem mindig olyan hatasa van mintha friss lenne es a zsomlere is mindig ramelegitenek hogy igazan puha es ropogos legyen. Üdv Osztrakiabol 🇦🇹😁

 53. Krisztián Kovács

  Krisztián Kovács

  3 hónapja

  Energija rokety

  • Krisztián Kovács

   Krisztián Kovács

   3 hónapja

   @Laci Kéri Jaa én csak nosztalgiáztam magamban :D

  • Laci Kéri

   Laci Kéri

   3 hónapja

   Olyan már nincs. Angara ami most a legjobb az Oroszoknál. Annak is napokban volt a tesztelése. hueye.info/home/vide/b4ONjLaGmm6gvps.html

 54. Kristóf Pápai

  Kristóf Pápai

  3 hónapja

  Nem megy ember többet a holdra! 😞

  • Dio Brendon

   Dio Brendon

   3 hónapja

   @Laci Kéri Akkor bocsi a félreértésemért! :D

  • Laci Kéri

   Laci Kéri

   3 hónapja

   @Dio Brendon Kristófnak írtam, veled egyetértésben :) De bocsánat, valóban nem volt egyértelmű. A program pontos menetrendje nyilván képlékeny, a NASA általában késni szokott.

  • Dio Brendon

   Dio Brendon

   3 hónapja

   @Laci Kéri Amit linkeltél videót még nem néztem meg, de ettől függetlenül valóban javítani szeretném magamat, ha minden terv szerint halad akkor fog ez megtörténni, kifejtősebb videót nem néztem, de cikkeket szoktam néha-néha olvasgatni, egyébként már elkezdték az SLS-eket összerakni, ami közelebb visz az Artemishez. Amint mondtam inkább ezzel a témával kapcsolatosan inkább cikket olvastam, és a Nasa minden cikkjében úgy fogalmaz hogy lesz, szóval nem csak feltételesen. Ha valami baromságot mondtam bocsi, ha megnéztem a videót ami küldtél akkor javítom magamat, addig is ezt leírtam gyors válaszként.

  • Laci Kéri

   Laci Kéri

   3 hónapja

   Várj szólok a NASA-nak hogy ne fárasszák magukat mert te már eldöntötted XD hueye.info/home/vide/lZaYfKqMuoV-spM.html

  • Dio Brendon

   Dio Brendon

   3 hónapja

   Miért ne menne? 2021-ben fog keződni a Nasa-nak az Artemis űrprogramja, amiben kétszer is fognak legénységet küldeni a holdra 2024-ig.

 55. Bálint Horváth

  Bálint Horváth

  3 hónapja

  ment a 7:20 most is

 56. Tamás Kovács

  Tamás Kovács

  3 hónapja

  Örülök a Starship téma megemlítésének, de sok volt benne a pontatlanság és ahogyan páran már megemlítették nem igazán sikerült átadni hogy a SpaceX elvárásai alapján sikeres volt a teszt. Ennek a témának kicsit alaposabban is utána lehetett volna járni mert így sajnos nem sok hozzáadott értéke volt. Én az Everyday Astronaut-ot ajánlom, nagyon jó és pontos videókat csinálnak. hueye.info/one/6uKrU_WqJ1R2HMTY3LIx5Q.html

 57. Csodálatos Macsó

  Csodálatos Macsó

  3 hónapja

  7:03 100 millió dollár puff.

  • Laci Kéri

   Laci Kéri

   3 hónapja

   Párat már felrobbantottak, nem ez volt az első és nem is az utolsó. Ha egyben marad akkor lett volna belőle kerti dísz mint a korábbiakból is. Az űrhajó fejlesztés már csak ilyen. Pár milliárdot eltapsolnak a fejlesztések során, de még így is jóval olcsóbban csinálják mint a többiek.

 58. Csodálatos Macsó

  Csodálatos Macsó

  3 hónapja

  4:04 Ettől még Rexnek (a rendőrkutyának) is összefut a nyál a szájában. o.o

 59. sheekerz

  sheekerz

  3 hónapja

  01:40 ..."baromi gyors európai vasút"...🤦‍♂🤦‍♂😂😂😂 Hagyjuk már!! Tiszta röhelyes!!😂😂😂 Japánban van BAROMI gyors vasút!! 602 km/órával képes haladni!!! Ja és személy vonat... És rendszeresítve is van...😉

  • Jérémy FRAIGNEUX

   Jérémy FRAIGNEUX

   3 hónapja

   A kétszintes TGV (320 km/h) nagyon népszerû, legalábbis a mi szokásos útvonalunkon (Paris-Côte d’Azur). Igaz, hogy minden nap tömve van az összes járat (vírus ide vagy oda...) és a csomagterek kapacitása is aránytalanul kicsi a nagylétszámú utazóközönséghez képest (900 maszkos fõ/vonat), viszont gyors, és szinte soha nem késik.

  • sheekerz

   sheekerz

   3 hónapja

   @Magyarósi Csaba igazad van! Elnézést! Azt hittem, már rendszeresítve is lett. A Csúó Sinkanszen-re gondoltam. Ezt találtam róla: hu.m.wikipedia.org/wiki/Cs%C3%BA%C3%B3_Sinkanszen

  • Magyarósi Csaba

   Magyarósi Csaba

   3 hónapja

   Szerintem nincs rendszeresítve ilyen vonat. Ami rendszeresítve van, az olyan gyors/lassabb, mint a TGV.

 60. Rostás Hulio

  Rostás Hulio

  3 hónapja

  Ic lesz magyarorszagon?

 61. laszlo katona

  laszlo katona

  3 hónapja

  Véleményem szerint ne akarjunk fejlődni ha közben elfelejtünk wc takarítani...

 62. László Zilahi

  László Zilahi

  3 hónapja

  Kilencvenes években így jártuk körbe Európát. Minden nap más város, éjszaka meg a kettő között egy hálókocsin. Akkoriban még Budapest közvetlen vasúti összeköttetéseinek határa Moszkva, Tallin, Stockholm, Párizs, Róma (vagy talán Palermo/Szirakúza - mintha nem kellett volna Rómában átszállni, de már nem emlékszem biztosan), Split, Athén, Isztambul, Konstanca volt. Szörnyű volt látni, ahogy sorra eltűnnek a nemzetközi vonatok és repülők, buszok veszik át a helyüket, amik mind messze elmaradnak a vonat praktikusságától és komfortjától.

 63. eszesfilm

  eszesfilm

  3 hónapja

  Elfogadták a dróntörvényt :/

 64. Slicer

  Slicer

  3 hónapja

  Léberkéze 😊🤟

 65. Űrkutatás magyarul

  Űrkutatás magyarul

  3 hónapja

  Sziasztok! Akit kicsit mélyebben érdekel a SpaceX, vagy csak úgy alapból az űrkutatás: hueye.info/home/vide/eaifpcR9tn1rk9I.html

  • Laci Kéri

   Laci Kéri

   3 hónapja

   @Bálint Szalay Ez a csatorna nyugodtan promózhatja magát, főleg hogy erősen a témához kapcsolódik.

  • Miklós Pákozdi

   Miklós Pákozdi

   3 hónapja

   @Bálint Szalay Nagyon örülök, hogy ezt megosztottad, értékes tartalom. Szerintem ezek a tartalmak egymás erősítik Bálint.

  • Űrkutatás magyarul

   Űrkutatás magyarul

   3 hónapja

   @Bálint Szalay Javasolsz valami mást?

  • Bálint Szalay

   Bálint Szalay

   3 hónapja

   Ne itt promózd magad.

  • Хенрик Затрок

   Хенрик Затрок

   3 hónapja

   Egy eggyel feljebb pont téged sztárolunk 😀

 66. Viktor Orbán

  Viktor Orbán

  3 hónapja

  Van egy HUeye csatorna; "ŰRKUTATÁS MAGYARUL" a címe. Most jött ki egy nagyon jó összefoglaló a SpaceX törekvéseiről, mindenképp érdemes megnézni, a többi videóját is!

  • Tim Trevor

   Tim Trevor

   3 hónapja

   viktor o. néven rögtön 30 lájk és 4 pozitív hozzászolás 10 óra alatt. Működik a propaganda. 4x30 forint a hozzászólásért. Lájkért 5 ft? (120+150) 270 kemény magyar forint és a Csaba oldalán viktor. o. az első hozzászóló? Egy direkt tapintatos, oldalszeles oldalt ajánlva? Ügyes, nagyon ügyes;-) Fiatalokat megérinteni? Na ilyen ez 2020 végén.... Kedvenc hazámnak már van űrprogramja, biztos az finanszírozza ezt a hatalmas összeget;-P Félreértés ne essék: én csípem mindkét csatornát. Tagjuk is vagyok, de ilyen blöd propagandára nem számítottam...

  • Nándor Petruska Varadi

   Nándor Petruska Varadi

   3 hónapja

   Szerintem is klassz!

  • Хенрик Затрок

   Хенрик Затрок

   3 hónapja

   Úgy úgy!

  • Űrkutatás magyarul

   Űrkutatás magyarul

   3 hónapja

   Köszi! :)

  • Gergely Gaál

   Gergely Gaál

   3 hónapja

   Én is imádom, csak javasolni tudom én is! ;)

 67. thisisteeby

  thisisteeby

  3 hónapja

  Gáz ez a maszkozás Csaba....

  • Magyarósi Csaba

   Magyarósi Csaba

   3 hónapja

   @thisisteeby ahogy írtam is: lesznek még meglepetések, csak ezeket nem sarlatánok és félművelt kommentelők fogják okozni, hanem a mostani tudósoknál is okosabb tudósok.

  • thisisteeby

   thisisteeby

   3 hónapja

   @Magyarósi Csaba persze vannak a tudománynak építő területei ahogy félrevezetőek is..úgy gondolom nem kéne vakon menni minden esetben az "angol tudósok felfedezték" után..becsülöm a munkádat és nagyra is értékelem, csak sajnálom azokat akiket a jelen helyzetben a tudomány sötét oldala megvezet. És ezen a ponton a népszerűség már felelősséggel is párosul. Ezért írtam amit írtam. Lesznek még meglepetések a "nagy" tudománnyal kapcsolatban!:) Isten áldjon!

  • Magyarósi Csaba

   Magyarósi Csaba

   3 hónapja

   @thisisteeby igen, a nagy tudomány. Összehasonlíthatatlanul nagyobb nálad, igazából nem is látszol mellette, ezért nem számít ebben a kérdésben a véleményed. Illetve ha szembemegy a tudományos konszenzussal, akkor: butaság. Félre ne értsd, ugyanez lenne az enyém is, bárki másé is. És ez nem azt jelenti, hogy a tudomány nem téved, csak annyit, hogy a tudománynak hála nem haltál meg 20-25 évesen, vannak fogaid, lakásod, autód, energiád. Ezzel szemben thisisteeby, vagy akár Magyarósi Csaba jelentéktelen és érdemben nem változtatott a világon. Szóval a tudománynak sincs száz százalékban igaza, csak azt nem egy ilyen komment, meg néhány félművelt influenszer fogja felülbírálni, hanem további tudósok, kemény munkával.

  • thisisteeby

   thisisteeby

   3 hónapja

   @Magyarósi Csaba a "nagy" tudomány...:) Hát mindenkinek szíve joga mit tesz és gondol az igaz! Minden jót!

  • Magyarósi Csaba

   Magyarósi Csaba

   3 hónapja

   Hát tudományos konszenzus van arról, hogy amit te írsz, az a gáz.

 68. Gergity Pierre

  Gergity Pierre

  3 hónapja

  Bayorban élek 10+ éve. Nincs az originalban uborka! És sose szelik fel elöre a szeleteket mer helyben mondod milyen vastagsagu szeletet kersz es 100g ként mérik az árát!!!

 69. blaise

  blaise

  3 hónapja

  Honnan vannak a zenék a videóidhoz, Csaba?

 70. Attila Bagota

  Attila Bagota

  3 hónapja

  magyar uborkát minden léberkézébe! :-)))

 71. Jakab Demeter Kovács

  Jakab Demeter Kovács

  3 hónapja

  Leberkäse= húskenyér

 72. Attila Bagota

  Attila Bagota

  3 hónapja

  kicsit klikkbait cím...de mindegy... :-)))

 73. Milan V

  Milan V

  3 hónapja

  Csak nálam rötyög a hang néha? 2:30 és 2:45 között például.

 74. Bence Darázs

  Bence Darázs

  3 hónapja

  18.kerületi Lörinci piacon már évek óta lehet kapni Leberkase-t.

 75. Csaba Somlai

  Csaba Somlai

  3 hónapja

  Megint tul hangos a zene a szoveghez kepest... Egyszer mar sikerult errol leszokni

 76. HASSELBECK TOM

  HASSELBECK TOM

  3 hónapja

  Ez egy vicc musk is egy vicc csak másol de rosszul ez visszafejlődés

 77. Bence Bujdosó

  Bence Bujdosó

  3 hónapja

  Nem 6, csak 3 db Raptor engine volt rajta, de ez a videón elég jól látszik :)

  • Zsombor Palatin

   Zsombor Palatin

   3 hónapja

   @Laci Kéri Igazad van, sajnos ezt rosszul tudtam.

  • Laci Kéri

   Laci Kéri

   3 hónapja

   @Zsombor Palatin Raptor lesz az is, csak a vákuumra optimalizált változat. Ez leginkább a rakéta fúvóka nagyobb méretében nyilvánul meg, illetve nyilván a beállításokban, de maga a lényeg az ugyan az.

  • Magyarósi Csaba

   Magyarósi Csaba

   3 hónapja

   @Bence Bujdosó jól tűnik, de aztán mondtam, hogy most nem működött mindegyik. Pontosabban is fogalmazhattam volna.

  • Bence Bujdosó

   Bence Bujdosó

   3 hónapja

   @Magyarósi Csaba 6:08 nekem úgy tűnik mintha 6-ot mondtál volna, bocs.. :D Ráadásul 2-szer is. És persze hogy nem "megy" ha nincs is benne. Amúgy szeretünk téged, no offense :)

  • Magyarósi Csaba

   Magyarósi Csaba

   3 hónapja

   Én pedig mondtam is, hogy most még nem ment mindegyik, de hat lesz benne.

 78. MrGoku995

  MrGoku995

  3 hónapja

  Amúgy mindig érdekelt, hogy a 60-as években gond nélkül el küldtek a holdra néhány embert és vissza is hozták őket, de manapság egy űrhajót nem tudnak úgy fel küldeni hogy ne robbanna fel mielőtt el hagyná a légkört. Hogy is van ez ?

  • László Polgár

   László Polgár

   3 hónapja

   Úgy is van ez, hogy minden állításod hibás. Így nem gondolom, hogy releváns a kérdésed.

  • Balázs Kóródi

   Balázs Kóródi

   3 hónapja

   De egy gyors válasz, a felvetésed szimplán nem igaz. A 60-as években sokkal több rakéta robbant fel (ez a wikipedian pl megtalálható), valamint a 60-as években sokkal több asztronauta vesztette életét attól függetlenül, hogy manapság sokkal több asztronautát küldenek az űrbe (szintén jól dokumentált). Ezen túl a rakéták és űrhajók tesztelése pontosan azért van, hogy a problémákra fény derüljön, sokszor a rakétákat teszt során direkt robbantják fel, például nyomás teszteken vagy a vészrendszerek tesztelésénél, manapság ezek a tesztek is sok embert érdekelnek így több hírt is hallasz róla ,ez okozhatja azt az érzetet, hogy több baleset történik. A spacex gyors fejlődése pontosan abból adódik, hogy a többiekkel ellentétben ők sokkal gyorsabban küldenek fel rendszereket tesztelni, hogy adatokat kapjanak és ezen adatok alapján tervezik a következő szériát, míg a a nasa pl teljesen megtervezi a rakétát, mivel csak úgy tudja kiadni a terveket a számtalan kivitelezőnek akik csak pontos tervek alapján tudják legyártani amit kell. Ezen túl a 60as években és mind az utóbbi pár évig nem volt olyan hordozórakéta amit megkíséreltek volna megmenteni és landolni vele, ergo előtte az összes hordozórakéta kontrolláltan ugyan, de megsemmisült. A spacex-nek a most használt falcon rakétáinak első fokozata újrahasználható vagyis nem robban fel, míg az új starship rakétájukat amiről a videóban szó van úgy tervezték, hogy nem csak az első fokozat élje túl de a második is, ami nagyságrendekkel nehezebb feladat a sokkal gyorsabb sebesség és hő miatt. Ez a rakéta a legtöbb tekintetben eltér az eddig használt rakétáktól, pontosan amiatt mert másra van tervezve, ha összejön nekik a mostani piacvezető áraiknál még sokkal olcsóbban fognak az űrbe szállítani. Még egy hozzáfűzés, hogy ez a teszt nagyon is sikeres volt mivel közel sem adtak ekkore esélyt, hogy ilyen jól menjen elsőre. Azért volt nagyon sikeres mivel minden fázisról és minden manőverről amit akartak kaptak adatot és tovább is léphetnek a következő szériára. Ha már indulásnál felrobbant volna akkor a repülés további részéről nem kaptak volna semmit amivel tudnának tovább lépni.

  • Farker

   Farker

   3 hónapja

   Ajánlom figyelmedbe az űrkutatás magyarul nevű csatornát. Ott minden ilyesmi kérdésre megkapod a választ. 😁

 79. MrGoku995

  MrGoku995

  3 hónapja

  Ki az a f@szí 4:12-nél ? 😂

 80. Venomka

  Venomka

  3 hónapja

  8:43 jah igen tök jó. Rá dugja tőlteni 60% on , annak akinek meg 10%-on van keringhet tovább töltőt keresve. Nagyon gyerekcipoben jár ez még. Kell még 10-20 év a dolognak. Csak ugy mint a viszzatérésnél felrobbano ürhajonak.

  • Хенрик Затрок

   Хенрик Затрок

   3 hónapja

   @Magyarósi Csaba nehogy már jobban akard tudni, hogy mikor hova mész, meg mennyit vagy ott, mint a hájvéjmen. Mindig azt hittem, hogy itt nincsenek idióta kommentelők, de tévedtem...

  • Magyarósi Csaba

   Magyarósi Csaba

   3 hónapja

   @Highwayman novemberig ment a nyaralóban töltés. Márciustól megint megy. November, december, január, február esik ki teljesen. Nagy meglepetések nincsenek, pontosan tudjuk, mennyi időt töltünk a nyaralóban, szóval nem szükséges visszatérni rá, sok éves tapasztalat van ezzel kapcsolatban.

  • Highwayman

   Highwayman

   3 hónapja

   @Magyarósi Csaba Úgy értékeljük a ciklust, ha teljesen lezárult. Képzeld elhiszem, hogy nem fog nehezedre esni városban töltögetni. A megkérdőjelezhető rész majd az lesz mikor még a városban éltek de a nyaralóban kellene töltened. Visszatérünk erre 10 hónap múlva 😉

  • Magyarósi Csaba

   Magyarósi Csaba

   3 hónapja

   Valójában meg pont az van, amit mondtam: 8 hónap nyaralóban töltés, azon kívül város. Izgalmas módon ez pont az a négy hónap, amikor kevèsbé használjuk a nyaralót.

  • Highwayman

   Highwayman

   3 hónapja

   Csaba két hónapja: Mi majd minden héten kijárunk a nyaralóba ingyen tölteni saját napelemről! Valóság: Pesten fizetős töltőket használunk :(

 81. Benedek Demény

  Benedek Demény

  3 hónapja

  csorog a nyálam mikor eszed...

 82. Henrik Harsányi

  Henrik Harsányi

  3 hónapja

  A Leberkäse -t vagy valami nagyon hasonlót magyarországon is gyártanak évtizedek óta húskenyér néven. pl. www.kolbaszposta.hu/sult-huskenyer-vf-300g-wiesbauer-2877?gclid=CjwKCAiAoOz-BRBdEiwAyuvA62d8kGmNCgiq-Pjs4dQZB7HO7D_DlQ5qfbvQ0ZmP7IlPtRjhyjboyBoCUt0QAvD_BwE

 83. Kàroly Szanyi

  Kàroly Szanyi

  3 hónapja

  Csaba egészségedre a léberkézéhez, 4 évig minden szombaton azt reggeliztem mert a főnököm imàdta ( azt hitte mi is ) de megtartottuk ezt a hizet benne. Sok egészséget

 84. Steve Paul

  Steve Paul

  3 hónapja

  Csak legyen aki kifizeti a csihuhu-t (mármint nem a töredék árat amit az utas lát...). Mert ha minden utason veszítenek a vasutak akkor nem túl jó ötlet.

 85. laszlo simon

  laszlo simon

  3 hónapja

  +1 jótanács: Leberkäse t csakis édes mustárral kóstoljátok. Uborka nélkül. (Bayerische süßer Händlmaier)

  • Tim Trevor

   Tim Trevor

   3 hónapja

   Édes mustárral csak a Weisswurstot eszik és csak abban van igazad, hogy annak legalább van valami pocsék íze. A bajor fehér kolbász eleve bizarr: húst ajánlanak fehérként, némi majorannával. Borzasztóan szar rágni is, meg ízlelni is. Megy hozzá a perec, meg ez az édes mustár, de nem tudja elfeledtetni, hogy igazából egy használt "ízesített" rágot rágcsálsz a 80-as évek elejéről....Ezt nagyon sok bajor is így tartja egyébként, csak nekik nem olyan jó a reklámjuk.... Leberkäse? Megmelegített parizer. Ennyi. Frissen, sajtosan tényleg kafa...., de ne tudd meg soha, hogy mit ettél.....

  • Slicer

   Slicer

   3 hónapja

   Edes mustarral? Hat szerintem meg se mustar, se semmi, zsemle es a hus es ennyi. 😊

  • Tamas Bobek

   Tamas Bobek

   3 hónapja

   Még a németek kozott is sokan vannak akik nem szeretik, vagy momdhatnám ugy is, nem sokan vannak akik szeretik azt a magvas edesmustárt. Legalább is, az en kornyezetemben.

 86. Gábor Ács

  Gábor Ács

  3 hónapja

  A legutóbb fellőtt Starship-et 3 darab raptor tolta meg, nem 6. Csak ennyi a korrekció.

  • Gyula Petri

   Gyula Petri

   3 hónapja

   @Csaba Hársfa a 42es teljesen jól működott, landolasnal direkt csak a másik 2ot indítottak újra mert ha lett volna elég üzemanyag a header tankben akkor sikerült volna azzal a 2vel is

  • Gyula Petri

   Gyula Petri

   3 hónapja

   @Tamás Bdirekt csak 2ot indítottak újra

  • Csaba Hársfa

   Csaba Hársfa

   3 hónapja

   És a 42es számú hibásodott meg Útikalauz sropposoknak 😊

  • Tamás B

   Tamás B

   3 hónapja

   Csak a végén túl kicsi volt a nyomás a tartályban ezért csak egy hajtómű tudott műkodni a kettőből.

  • Tibor Nagy

   Tibor Nagy

   3 hónapja

   @Gyula Petri Összesen 3 Raptor engine volt az SN-8-on, és mind a három működött.

 87. NetRally

  NetRally

  3 hónapja

  Kedves Csaba, legközelebb - bár tudom, hogy nem lesz legközelebb, mert profik vagyunk - további írd ki kérlek, ha hanghiba van, mert kezdtem összeveszni a saját technikámmal 😁

  • Magyarósi Csaba

   Magyarósi Csaba

   3 hónapja

   Kiírtam

 88. Tomanovics Gergely

  Tomanovics Gergely

  3 hónapja

  Érdemes megemlíteni a magyar SpaceStationGuys/SpaceJunkie csapatát, akik kiváló élő streamekben tudósítanak magyar szakkommentárral a különböző kilövésekről és hasonló érdekességekről: hueye.info/one/CbfGK0rnXmjUGS1KgbKepA.html

 89. FRICIWORLD Erdőszéli kis házikó

  FRICIWORLD Erdőszéli kis házikó

  3 hónapja

  Musk rakéta tesztje határozottan sikeres volt. Ha megnézzük a felvételt, ügyesen visszatért, ami óriási. Csak az utolsó pár méteren nem lassult le eléggé, és becsapódott. Sajnos a sajtóban az jött le, hogy sikertelen mert felrobbant. És átlagember ennyivel megelégszik. Ezért nehéz az ilyen újító figuráknak érvényesülni, árral szemben mindig. A közvélemény kis szerencsétlen flúgosnak skatulyázza be néha, az ilyen félretájékoztatás miatt. Leberkese. Kint kamionozok, gyakran láttam, de sosem vitt rá a gusztus :D Én inkább sütve, pirítva szeretem a husit.

  • Kari Sabnyi

   Kari Sabnyi

   3 hónapja

   @Gyula Petri Ez Muskotály szokásos reklámszövege.

  • Gyula Petri

   Gyula Petri

   3 hónapja

   Az volt, én se értem hogy miért úgy írjak a hírekben hogy "Musk raketaja újra felrobbant", "káosz a Spacex-nél" főleg úgy hogy előtte Elon kitweetelte hogy nagyon nagy valoszínűséggel nem fognak visszalandolni és én is azt fogadtam volna hogy jó hogyha megvan a 12,5km-es magasság. Az hogy utánna bellyflopban jött lefelé az mar tényleg elkepeszto volt és utána meg hogy majdnem vissza is landolt... Elvileg csak annyi volt a gond hogy a kisebb metán tárolóban túl kicsi lett a nyomás ezért osszenyomódott és nem jutott üzemanyag a raptoroknak. Ha megnezed a felvételeket akkor látszik is hogy zöldre váltott a láng sziné ami nagyon valószínű hogy azért történt mert ugye nem votl elég metán ezért a motor saját magát kezdte "megenni" és a motor egyes részei rézből vannak ami zöld lánggal eg

 90. Peter Bunasz

  Peter Bunasz

  3 hónapja

  Régen neves vonatain voltak... Tisza Expressz: Moszkva-Budapest-Keleti Venezia EuroNight:Venezia Santa Lucia-Budapest-Keleti

  • Pa Lee

   Pa Lee

   3 hónapja

   Budapest- Zürich, bár ez még jár szerintem :)

 91. Istvan Botos

  Istvan Botos

  3 hónapja

  Mondjuk nem perfektül működő, de legalább drága szabad Mobiliti töltőt találni manapság nem olyan nehéz. Főleg kis DC-t.

  • Laci Kéri

   Laci Kéri

   3 hónapja

   Kis DC mondjuk pont nem olyan drága. És az én autómnak jobb is mert erről sem tölt lassabban a kicsi akkuval.

 92. István Péter Kovács

  István Péter Kovács

  3 hónapja

  Nem hiszem, hogy "kontinensen belül" versenyképes lesz a vonat, de mondjuk 1000-1200 kilométeren belül már lehet. Azaz, Budapest-Párizs, Budapest-Milánó, Budapest-Zürich, későbbiekben (már ha valaha kiépűl) Budapest-Athén működhet (legalább 200+ km/h átlagsebesség mellett).

  • István Péter Kovács

   István Péter Kovács

   3 hónapja

   ÖBB RailJet 230 km/h: hueye.info/home/vide/ooesqrmkq4uIspc.html

  • István Péter Kovács

   István Péter Kovács

   3 hónapja

   ​@Kozma Zoltán Nem tudom pontosan, hogy mire vonatkozik a felszólítás, így csak következtetni tudok. Gondolom, arra gondolsz, hogy 200 km/h átlagsebességhez bőven 300 felett kell tépni a nyílt pályán. Meg kell néznünk a TGV átlagsebességeit! Folyamatosan javítgatja ezen értékeket. Így az általam idézett adatok már valószínűleg elavultak, csak ezt a cikket találtam hirtelenjében. Szóval, 2008 Szeptember 27.-én érte el az addigi rekordját a TGV Est a Gare Lorraine és a Gare Champagne állomások között 36 perc és tíz másodperces eredménnyel. Ez egy 167,557 kilométeres szakasz. Az átlagsebesség 277.97 km/h volt. A lyoni vonal egy 289,44 kilométeres szakaszán, 275,73 km/h átlagot produkált. Természetesen, ennek kiépítették az infrastruktúráját. Nem is gondolom, hogy feltétlen 320-szal kellene haladni, csak azt kéne elérni amit az osztrákok Bécsből München felé már nagyobbrészt tudnak, azaz a 230 km/h maximumot. Ha ezt a sebességet néhány öt perces megállóval képes a vonat tartani Budapest Párizs között a kb. 1200 kilométeren, akkor talán bő hat, alig hét óra alatt megtehetné ezt a távot, ami már elviselhető hátrány a repülővel szemben. Persze, nem a budapestiek töltenék meg a vonatot a teljes szakaszon. megállna Bécsben, stb. A probléma az ár. Ilyen vonatokon utazni ma nem olcsóbb, mint repülővel.

  • Kozma Zoltán

   Kozma Zoltán

   3 hónapja

   200+ átlagsebesség mellett? Gondolj bele jobban.

  • Bence Soós

   Bence Soós

   3 hónapja

   Zürichbe szerintem megy Railjet, de azt lehet a vírus miatt leállították

 93. Gábor Zsombor

  Gábor Zsombor

  3 hónapja

  Az igazi csoda az említett N8-as rakétával a bellyflip manőver volt. Ahogy az oldaláról álló helyzetbe fordult. Azért kell a hasán esnie, hogy a súrlódási energia csökkentse az esesi sebességet, mert az orbitális pályáról megérkező rakéta nagyon nagyon gyorsan ér be a légkörbe.

  • Gábor Zsombor

   Gábor Zsombor

   3 hónapja

   @Gyula Petri Tehát akkor mégis igazam van, azért kell az oldalán lejönnie, hogy lassúljon, mert ellenkező esetben szétég.

  • Gyula Petri

   Gyula Petri

   3 hónapja

   Leginkább nem azert kell az oldalán mennie hogy nagyon lelassuljon, hanem azért hogy ne égjen szét a atmoszférában. A Falcon 9-nak is azért kell az entry burnt csinálnia hogy ne égjen darabokra, pedig az csak maximum 8000 km/hval jonn lefelé és a Starship meg minimum 27000 km/h és a súrlódás az ugye a sebesség négyzetével nő, viszont a súrlódás okozta hőtermelodes meg a köbével nő, tehát ha a Starship 3-szor akkora sebesseggel jön a LEO-rol (Low Earth Orbit) akkor a súrlódás 9-szer akkora lesz és a hőképződés pedog 27-szer akkora

 94. Bg Wordneemig

  Bg Wordneemig

  3 hónapja

  Szia! Csaba, tegnap hol voltál? 😃

  • Magyarósi Csaba

   Magyarósi Csaba

   3 hónapja

   Kicsit rottyon, de már vissza is tértem!

  • Bálint Szalay

   Bálint Szalay

   3 hónapja

   Én már megijedtem, hogy történt vele valami.

 95. Csaba Géró

  Csaba Géró

  3 hónapja

  Köszi!

 96. Péter Szabó

  Péter Szabó

  3 hónapja

  Éjszakai "alvós" vonattal járok Münchenből haza Budapestre. A lehető legjobb megoldás! Péntek este felszállok Münchenben, szombat reggel Budapesten vagyok. Vasárnap este vissza, hétfő reggel a vonattól megyek dolgozni. Perfect

  • Laci Kéri

   Laci Kéri

   3 hónapja

   Rosszul csinálod. Mindenki tudja hogy 1000km-es diesel autóval kell megállás nélkül levezetni ezt a távot, üvegbe pisilni és lehugyozott kézzel rántotthúsos zsemlét majszolni, meg kihűlt kávét inni rá a termoszból :))))))

  • Péter Szabó

   Péter Szabó

   3 hónapja

   @strobi0001 jó utat! Kellemes Ünnepeket!

  • strobi0001

   strobi0001

   3 hónapja

   Bölcs döntés. Nekem sajnos muszáj,szintén augusztus után először. Remélem nem lesz tele a vonat.

  • Péter Szabó

   Péter Szabó

   3 hónapja

   Járvány ideje alatt nem utazom. Sajnos agusztus óta nem voltam Magyarországon.

  • strobi0001

   strobi0001

   3 hónapja

   Karantén ideje alatt is? Mennyire vannak tele a fülkék? Határon különösebb járványügyi intézkedések?

 97. Ndani135

  Ndani135

  3 hónapja

  Volt némi pontatlanság az SN8 témában. Ajánlom neked, és minden néző figyelmébe az Űrutazás Űrhajók youtube csatornát, ahol igen sok infó van a témában, illetve egy rakás indítást (Nem csak a Spacex rakétákat) élőben közvetítenek. Egyébként velük megérne leforgatnod egy adást, mert eszméletlen szaktudásuk van a témában.

  • Gyula Petri

   Gyula Petri

   3 hónapja

   @Gábor Ács utána így mondta szó szerint hogy "nem műkodott mind a 6 és nem is ment ki az űrbe" meg szerintem csak látta ő is hogy ezen csak 3 van, azért nem olyan nehez megismeri egy raketa motort

  • Gyula Petri

   Gyula Petri

   3 hónapja

   @Gábor Ács nem, ő arra gondolt hogy a kész starshipeken annyi lesz, utána mondta hogy ezen 3 db van. Nem is lett volna semmi értelme a másik 3at felrakni mert azok vakumban műkodnek csak és nagyobb légnyomáson csak felrobbannanak.

  • Gábor Ács

   Gábor Ács

   3 hónapja

   @Gyula Petri És hogy nem 6 raptor, hanem 3.

  • Gyula Petri

   Gyula Petri

   3 hónapja

   De amugy nem volt pontatlanság nagyon, csak az hogy nem 150Tonna hanem 100 Tonna a LEO

  • Gyula Petri

   Gyula Petri

   3 hónapja

   Téma*

 98. strobi0001

  strobi0001

  3 hónapja

  Az új nighjet járatok bevezetése pont nem a pandémia miatt van. Dec13-án indult volna a bővítés első lépése és közvetlenül utaznék Hollandiából... Bécsbe. Nekem ez már majdnem közvetlen. A pandémia miatt a bevezetést elhalasztották tavaszra, úgyhogy marad Dusseldorfig 2 óra ICE expressz. Így sem vészes, este 6kor kell indulnom és reggel 8kor Bécs belvárosában vagyok.

 99. Marcell Soós

  Marcell Soós

  3 hónapja

  “Dilon tusk a magyar vasenber” kommentek 3 2 1...

 100. Gábor Tompos

  Gábor Tompos

  3 hónapja

  Szeretem a *krumplistésztát*

Következő