ITT a HIVATALOS DRÓNAPP (+ Európa egyik legszigorúbb szabályozása)

Pólóvásár: videosbolt.hu/magyarosi_csaba
Facebook: on. 1hc3BIa
Insta: magyarosicsaba
Zenék Spotify: spoti.fi/2Dgxd6a
Zenék Apple Music: itunes.apple.com/hu/playlist/magyarósi-csaba-s02/pl.u-6mo4lL8sK9gKmR?l=hu

A technika:

Olympus Kamera: bit.ly/2o7Nm5K
Objektív#1: bit.ly/2Dzds6I
Objektív#2: bit.ly/2De78W6
Objektív#3: bit.ly/2HTAZkC
Sony Kamera: bit.ly/2oYotGO
Drón:www.icentre.hu/termek/dji-mavic-pro-fly-more-combo
Osmo Pocket: www.djiars.hu/termek/dji-osmo-pocket
Állvány #1: www.manfrotto.hu/190-alu-tripod-kit-horiz-oszloppal-3-szekcio-3d-fej
Állvány #2: www.manfrotto.hu/catalogsearch/result/?q=ms0490a
Állványfej: www.manfrotto.hu/xpro-fluid-fej-fluiditas-valasztoval
Világítás: www.manfrotto.hu/lykos-bicolor-led-1500lux-1m-en-cri-93-5600k-3000k
Mikrofon#1: www.rodemikrofon.hu/rode_videomic_pro_plus_professzionalis_videomikrofon.php
Mikrofon#2: bit.ly/2oGB1Dh
Mikrofon#3: www.rode.com/microphones/smartlav

Ha csomagot szeretnél küldeni
Cím: Bp.,137-es posta, Szent István Krt.10. 1137.
Név: Magyarósi-Bánki Dóra
A Csomagra rá kell írni:POSTÁN MARADÓ!
értesítendő a küldeményről: yaskatir@gmail.com

Megjegyzés 

 1. Krisztián Keresztes

  Krisztián Keresztes

  4 napja

  NA persze. Megyek a rolleremmel, ami megy 70 el, és ha menekülni kell ,beállítom követőre a drónt azt kapjanak el. Benne leszek a hírekben, az illegális drónozó illegális Rollerrel menekült a hatóságok elöl. Keressük azóta is. Szopjanak le !

 2. Áron Szentpétery

  Áron Szentpétery

  10 napja

  És azok az emberek vagy gyerekek akik például karácsonykor kapták meg a drónt, azokkal mi lesz? Drága pénzért megvették, és most porosodhat a polcon. 🤔

 3. Gigab Tóth

  Gigab Tóth

  14 napja

  Miért is nem jó nekünk az EU-s szabályozás? Egyszerűen vicc, az is, hogy online nem vizsgázhatsz drón jogosítványért. Nagyon sokunknak a drónozás csak hobby. Fotózás, videózás . Más perspektíva mint a földről készített felvételek. Ennyi, amit nem kell túlgondolni.

 4. Mátyás Dóra

  Mátyás Dóra

  2 hónapja

  Valamiért nagyon nagy összecsengést érzek az e-cigaretta és a drónozás "szabályozása" között...

 5. Vik Can

  Vik Can

  2 hónapja

  Nem teljesen világos nekem a dolog ,de gondolom nem vagyok egyedül. Más is beszélt a szabályokról, kicsit máshogy jött le nekem a dolog. Melyik drónhoz is kell engedély témában. 120 g alatt kell lennie, ebben a kategóriában azért lehet válogatni, persze nem komolyakat. Másik kikötés kamerával kapcsolatos. Ami más helyen úgy hangzott, hogy nem rögzíthet felvételt, tehát nem fotózhat, nem videózhat. Tehát olyan drón nem lehet ami tudja rögzíteni a felvételt, vagy olyan amin kamera van? Ugye vannak drónok amik nem képesek felvétel rögzítésére ezt a telefon teszi meg, vagy nem. Ezért nem mindegy. Egy Dji Tello az utóbbi szerint így legális lenne a 80g-al ami rögzíteni sem tud? Tehát akkor melyik verzió igaz? Lehet e olyan drónt használni amelyiken van kamera, de rögzíteni nem képes vagy sem? Másik kérdés a magánterülettel kapcsolatban lenne, ott lehet e engedély nélkül használni? Mert régebben ha jól tudom bizonyos súly alatt bizonyos magasságig ez működött. Szóval ott mi a helyzet?

 6. Bence Horvai

  Bence Horvai

  2 hónapja

  Nyilván nem azért szigorítottak, h lássuk mi folyik a sok szar politikus birtokán a mi pénzünkből...Kibaszott szánalmas ez a kormány.

 7. Laci Kéri

  Laci Kéri

  2 hónapja

  Ja, és a legjobb vicc. Ha drón baleset történik, akkor azt a légügyi hatóságnak jelenteni kell és kivizsgálják. Na én amikor kapukat kerülgetek az FPV racerrel minimum egy marék propellert ledarálok a különböző akadályoknak nekirepülve, és mindet be kell jelentenem XD

 8. Laci Kéri

  Laci Kéri

  2 hónapja

  Repülőgép modellezés 100 éve van Magyarországon. Senkit nem zavartunk. Ebből a törvényből csak a modellezők maradtak ki (amellett hogy a drónok előírásai is túlzóak) Én sem regisztrálni, se fizetni nem vagyok hajlandó egy fillért sem. Üres mezőn ahogy eddig repültünk, ezek tök felesleges lehúzások. Ráadásul miből vizsgáztatnak, és ki? Én tudom a saját gépeim kezelését, amit magam építettem. A modellezésnek eddig is voltak észszerű biztonsági szabályai, amit betartottunk.

 9. Attila Pécsi

  Attila Pécsi

  2 hónapja

  medvéket se meg nyuszikat se vehetsz fel mert valószínű , hogy zöld övezet és veszélyezteted az állatvilágot, vagy megzavarod a természet rendjét XD. Szóval repkedhetsz egy kamerás hightech drónnal a pusztában amire fizeted a biztosítást meg egyéb érdekes dolgokat, van vizsgád .... Kb olyan mint amikor veszel egy Bugattit, hogy a Budapesti csúcsforgalomba dolgozni járj vele :D

 10. Djredbullka

  Djredbullka

  2 hónapja

  Szomorú....

 11. Thomas Pekar

  Thomas Pekar

  3 hónapja

  le kell szarni, ha kicsit ügyes vagy simán elrepkedsz. megnyalhatják a tököm. Kötelet azoknak akik megszavazták

 12. Gábor Várvári

  Gábor Várvári

  3 hónapja

  Kedves Csaba! Egyértelmű hogy a jogalkotóknak van takargatni valója. A magyar jogszabályok zöméből süt, hogy nincs szakmai egyeztetés.

 13. Dávid Balog

  Dávid Balog

  3 hónapja

  Amúgy én még így január 4.-ével sem látom azt az APP-ot...

 14. Viktor Kenesei

  Viktor Kenesei

  3 hónapja

  #O1G

 15. Zoltán S

  Zoltán S

  3 hónapja

  Passzol a témához a háttérkép: seggség.

 16. Miklós Virág

  Miklós Virág

  3 hónapja

  Kedves Csaba! Én is azt gondolom, amit a kommentelők többsége: ezt a törvényt a félelem és a megtorlás szülte, nem pedig az épeszűség és szakmaiság! Nem néztem még ezt az app- ot, de azt hiszem, hogy a drónom nem ettől fog felszállni... vagy sem!! A biztosítás és a tanfolyam nem lenne rossz... áldoznék is rá... de így nem fogok!! A baj akkor fog elkezdődni, amikor vmi önkéntes rendőr jelentgeti fel az egyébként teljesen ártalmatlanul várat- körberepkedő drónost!! Lesz ilyen, erre bárki készülhet!!! Aki Jucikát akarta napozás közben megörökíteni az drón nélkül is megtette!!

 17. Bazsi.

  Bazsi.

  3 hónapja

  Eddig mezőgazdasági terület őrzésére használtam! Akkor ha a tolvajt felveszem vele meg jol meg is b***nak?!.. Hude jó....

 18. János Antal

  János Antal

  3 hónapja

  Az egész azért született - mint általában minden ebben az országban - hogy az embereket durván meg lehessen büntetni. Semmilyen szabályozás nem született, csak elrettentik az embereket. Másrész meg a sok idióta abba sem gondolt bele, hogy azok, akik ezekkel kereskednek, most lehetetlen helyzetbe kerültek. A már meglévő drónokat sem lehet majd eladni, mert ilyen szabályozás mellett senki sem fog legálisan repülni. Illegálisan is csak addig, amíg valakit meg nem büntetnek 100 millára. A magyar szabályozás egy vicc. A magyar törvénykezés is egy vicc. Méghogy "szakpolitikusok". Bár attól függ milyen szakmáról van szó...

 19. Ádám Rákóczi

  Ádám Rákóczi

  3 hónapja

  Ennek a szigorú szabályozásnak egyetlen oka van. Az pedig az, amikor az átlátszó levideózta Mészáros birtokát a két katonai járművel! A kormány pedig ezzel akarta ellehetleníteni, hogy Viktor és haverjait megfigyeljék. Manapság úgyis ez a trendi ebben a kibaszott országban, elhallgattatás, ellehetetlenítés, megsemmisítés.... 🤷🏼‍♂️

 20. tanya csenöl

  tanya csenöl

  3 hónapja

  Akkor maradunk Intim torna ... ;)

 21. Szilveszter Csata

  Szilveszter Csata

  3 hónapja

  Szóval az egész dron ipart a földhöz vágtak evel

 22. István Nagy

  István Nagy

  3 hónapja

  Akkor gondolom a TV reklámokból és riport műsorokból, valamint a híradókból is eltűnnek a a drónnal készült felvételek ! Mert ők sem tudnak majd megfelelni a törvényi szabályoknak ! Vagy csak a mezőkről rétekről, és szökellő őzekről fogunk ezután légi felvételeket látni a TéVéBen ! :)

 23. Morci

  Morci

  3 hónapja

  Teleobjektív, létra használata még nem engedélyköteles 😀

 24. Zoltán Zelenák

  Zoltán Zelenák

  3 hónapja

  Szerintem sokan szerettük volna legálisan csinálni ezt,de szerintem nem igazán lesz változás. Ha valakinek rossz szándéka van drónnal,vagy fegyverrel,az telibe tojik a szabályokra. Innentől kezdve értelme nincs.

 25. Tamás Nyuli

  Tamás Nyuli

  3 hónapja

  Nyomják fel a szar appjukat maguknak telefonostól, repülök tovább, ahogy eddig!

 26. Attila Léránt

  Attila Léránt

  3 hónapja

  Csak egy kis adalék a témához. Ha repülni akarsz, akkor kell tanfolyam meg minden. Egy ilyen drón tanfolyam jelenleg 360 000 forint mindennel. Ha lőfegyvert szeretnél tartani akkor a fegyverismereti vizsga , tanfolyammal együtt 25 000 forint. Nyilván egy drón sokkal veszélyesebb mint egy éles lőfegyver. 😂

 27. József Sz

  József Sz

  3 hónapja

  Ezzel csak egy célja volt a döntéshozóknak: Ellehetetlenítsék ezt a tevékenységet! Két dologhoz nagyon ért ez a kormány: a megfélemlítéshez, hogy a gatyádat is bírságokra fizesd és az ellehetetlenítés fortélyaihoz, amiket a hétköznapi életben a bőrünkön is tapasztalunk...

 28. László Zilahi

  László Zilahi

  3 hónapja

  Magyarország lesz a motivációja a rakétameghajtású drónok megalkotásának és elterjesztésének. A törvény értelmében ugyanis légi jármű: „bármely szerkezet, amelynek légkörben maradása a levegővel való olyan kölcsönhatásból ered, amely más, mint a földfelszínre ható légerők hatása”, a pilóta nélküli légijármű pedig ennek részhalmaza, rakétameghajtású drónokra tehát nem vonattkozik a szabályozás.

 29. proba2015

  proba2015

  3 hónapja

  De ezt a programot nem magyarok fejlesztették? Vagy már nagyon gáz hogy még opcióként sincs benne magyar nyelv. A németeknél sem beszél mindenki angolul. Magyar, angol, német, francia lenne a minimum, ha azt akarják hogy Orbániába látogató erkölcstelen, romlott nyugatiak itt szórják a pénzüket és megörökíthessék némi légifelvétellel.

 30. Márton Tóth

  Márton Tóth

  3 hónapja

  És mi van a repülőmodellezőkkel? Ők klubokban se repülhetnek szabadon?

 31. Gàbor bà

  Gàbor bà

  3 hónapja

  Kedves Csaba , kár hogy nem hoztad szóba a modellrepülősöket, a segédmotoros vitorlázókat akik mindösszesen abban gyönyörködnek , hogy "ó be szépen röpül". Nem fotóznak, nem röpülnek a másik fenekébe. Szabadidős modellező egyesületeket , csoportokat lehetetlenítettek el ezzel, ugyanis a balzából épített segédmotoros vitorlázó repcsi is drónnak számít az új rendelet szerint. Egy csomó idős hobbirajongó bácsika vagy fiatal bácsika van, akiknek ez a hobbi évtizedek óta rendszeres elfoglaltságot jelent/jelentett. Üdv. Azért köszi a videót. G. Még valami! Van egy csávó Budapesten aki egy külön műhelyt és gyártósort csinált azért , hogy a Magyarországon megfizethető áron vásárolhasson valaki habból készült repcsiket. Fejlesztette, csizstolgatta ezt a kis családi manifaktúrát már sok-sok éve. Nagyon becsülöm kitartó munkáját , mert modelljeit maga tervezte , vágta és forgalmazta rengeteg munkával és szenvedéllyel. Most ennek is fuccs, mert jóval kevesebben fognak " habozni" az égen. Mindegy is. Szarni rá.

  • Gàbor bà

   Gàbor bà

   3 hónapja

   @Ksp162 Fuxi Nyilván nem szó szerint értendő. Nagyon is galád az egész , különben nem írtam volna le a fentieket. Cssk éppen csinálni nem tudsz semmit...

  • Ksp162 Fuxi

   Ksp162 Fuxi

   3 hónapja

   Azé nem úgy van az ám hogy csak szarni rá!!! Bebaszna!!!!

 32. Zoltán Kibédy

  Zoltán Kibédy

  3 hónapja

  Épületfelmérési célra szoktuk használni. Vagy a drón, vagy a tetőn mászkálás egy 10 kilós, sok milliós műszerrel, amivel komoly anyagi kárt tehetünk magunkban és másban, nem is beszélve arról, ha mi esünk le. Szóval több, mint nevetséges, hogy nem lehet épületet lefotózni. Minket nem az érdekel, hogy ki ül a WC-n, hanem az, hogy el kell-e bontani a tetőt. Idiótaság ez az egész. Legyen a drónon rendszám, aztán ha valahol leesik, az alapján lehessen tudni, hogy kié volt, hogy fizethesse az okozott kárt, vagy fizesse a biztosítása. Az pedig, hogy meglátnak gatyában a kertben, az valódi probléma lenne, ha visszaélnek vele. Ehhez jó lenne, ha tudná a hatóság feljelentés esetén, hogy ki repült akkor és ott, de nem abból kell kiindulni, hogy eleve rossz szándékkal repül fel a drónos.

 33. Dániel Magyar

  Dániel Magyar

  3 hónapja

  Ahogy előttem igen sokan kitértek rá, nem csak a Drón felhasználók életét vágták haza, hanem a modellezőkét is. Valahol egyetértek vele, hogy szabályozni kell a Drónokat (hozzáteszem, nem így), de ne mossuk már egy kalap alá a repülő modellel (FPV nélkül). Hány balesetet okoztak eddig a modellek? Szinte semennyit, mert szinte az összes, lakott területen kívül reptet (aki meg van olyan idióta, hogy házak felett bohóckodik, az vállalja a felelősséget). Menjek el oktatásra? A tököm akar a drónokról tanúlni, nem drónozok. Alapból úgy el lett cseszve ahogy van. Nem fogok egy 30 rongyos 500g-os habgépre se biztosítást se emgedélyt kérni, ahogy eddig se tettem, mivel látótávon kívül nem megyek (NINCS RAJTA KAMERA) vele a MEZŐN!

 34. min

  min

  3 hónapja

  ezzel magával rántotta a repülőmodellezést mint sportágat. Hány éve is létezik Magyarországon? 1913-ban rendezték az első országos versenyt! A nagy nemzethy öntudatukban egy valóban nemzeti sportágat is lehúztak a klotyón.

 35. isti rubiks

  isti rubiks

  3 hónapja

  Pedig szerettem drónozni...😥😭NAGYON😭😖

 36. Bálint Pál

  Bálint Pál

  3 hónapja

  A modellezőkről te sem említesz meg egy mondatot sem... nem csak a Drónokból áll ez a szar.....

 37. djmiki87

  djmiki87

  3 hónapja

  Kedves Csaba! Érdekes és fontos ez a téma, amit most feldolgoztál, sőt, talán mondhatom, hogy hiánypótló ez az ismeretterjesztő videó. Ez nagy részben igaz a többi videódra is, látszik, hogy komoly munkát fektetsz beléjük. Ugyanakkor kérlek, engedj meg néhány kritikai észrevételt. Engem személy szerint rendkívül irritál ez a ripacskodó, affektáló, Dancsó Péterre hajazó stílus, ahogy a videóidban beszélsz. A hajam égnek áll tőle és van egy sanda gyanúm, hogy nem vagyok vele egyedül. Ugyanakkor tudom, hogy több tízezres, százezres nézettségeket produkálnak a videóid, ezért nyilvánvalóan sokan kedvelik ezt a stílust, de én nem tartozom közéjük. A másik: közhely, de a kevesebb több. Olyan sűrűn beszélsz, hogy szinte levegőt sem veszel és ezt nehéz követni. 10-15 percen keresztül rendkívül fárasztó. Volna mit tanulni még, példának okáért druszádtól, a másik Csabától.

 38. Attila Madarasi

  Attila Madarasi

  3 hónapja

  Eléggé egyoldalú a "tájékoztatás". És mi van a repülőkkel, a helikopterekkel? A repülés minden ága össze lett mosva a "drónosokkal". Én nem vagyok drónos. Nekem RC modell helikopterem van és egy 195g-os hab vitozlázóm. Arról beszélj, hogy a normális modellezőkkel basztak ki ne azon siránkozz, hogy így szegény drónosok meg úgy szegény drónosok.

 39. Ks.Zsolti

  Ks.Zsolti

  3 hónapja

  Na igen ez a probléma nagyon jól lett megfogalmazva, ha már kényszerítik, hogy szabálytalankodjon az ember akkor már teljesen mind1 neked mennyire vagy szabálytalan, legtöbben le fogják szarni a többi szükséges dolgot is, míg ha élhetőre lenne megtervezve, akkor igyekeznének mindent megtenni az emberek, hogy rendben legyenek. 😕

 40. Csaba Nyarsik

  Csaba Nyarsik

  3 hónapja

  Isten hozott az európai unió regulációs politikájában...

  • Attila Léránt

   Attila Léránt

   3 hónapja

   Az ugye megvan, hogy hogy az EU szabályozás ennél sokkal megengedőbb? Ha az EU jogszabályt léptették volna életbe, akkor mindenki boldog lenne.

 41. Andras L

  Andras L

  3 hónapja

  A "kuriak" nem a varosban vannak. Ez pont belemagyarazas. Minden más értehető.

  • Attila Léránt

   Attila Léránt

   3 hónapja

   Ahol laknak az lakott terület és épületet nem vehetsz fel. Így a "családi összefogásból" épült vadászkastélyt sem.

 42. Endre Ambrus

  Endre Ambrus

  3 hónapja

  Örülök, hogy végre van rendes szabályozás és igen, csiszolni kell még rajta, de már egyértelmű keretek között lehet "játszani". Én ugyan úgy jogosítványhoz és biztosításhoz kötném a biciklizést az utakon.

 43. Gábor Iván

  Gábor Iván

  3 hónapja

  A jogalkotók legalább most sem okoztak csalódást:-)

 44. László Veres

  László Veres

  3 hónapja

  Gyakorlatilag kinyírták az egészet, reméljük a jövőben még lesz változás, tökre szerettem városvideókat nézni, Pl. Magyarország madártávlatból c. műsort nem lehetne folytatni, mert rajta lesz egy épület! Ennyi!!!

 45. Czigle Zsolt

  Czigle Zsolt

  3 hónapja

  Sziasztok! Ez a szabályozás csak a drónokra vonatkozik vagy a kamerával nem rendelkező modell repülőkre is? Köszi a válaszokat.

  • Csakegy Senki

   Csakegy Senki

   3 hónapja

   @Czigle Zsolt pontosan itt van magyarul az EU-s iranyelv eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/HTML/?uri=CELEX%3A32019R0947&from=EN ket menupont a 15 es 16! 15 Tanulmányok igazolták, hogy a 250 g vagy annál nagyobb felszállótömegű, pilóta nélküli légi járművek biztonsági kockázatot jelentenek, ezért indokolt úgy rendelkezni, hogy az ilyen pilóta nélküli légijármű-rendszer üzemben tartói nyilvántartásba vegyék magukat, amennyiben légi járművel a „nyílt” kategóriába tartozó műveletet végeznek. 16 Figyelembe véve a magánélet tiszteletben tartását és a személyes adatok védelmét érintő kockázatokat, a pilóta nélküli légi járművek üzemben tartóit nyilvántartásba kell venni, amennyiben olyan pilóta nélküli légi járművet tartanak üzemben, amely fel van szerelve személyes adatok rögzítésére alkalmas érzékelővel. Ez azonban nem szükséges, ha a pilóta nélküli légi jármű a játékok biztonságáról szóló 2009/48/EK európai parlamenti és tanácsi irányelv (3) értelmében játéknak minősül. ez alapjan ugynezki hogy ha 250gramm alatt jateknak minosulne? 1 nem kell nyilvantartani (15) 2 ha kamera van a dronon de jateknak minosul akkor sem kell nyilvantartani (16) szoval akkor semlyen dr renszarvas vadasz es palkovics inovacios szarkevero rankveri feleslegesen a hulyeseget! persze ez meg valtozhat hiaba irjak itt hogy ez lesz.... lehet meg valtozik a feltetelek az arak?? mert azert durva hogy egy 50grammos kameras reptetesre MINDEN kell ez igy kb fel millaba fajhat? normalisak? legter.hu/blog/dron-torveny-2021-erthetoen-szakertoktol/

  • Czigle Zsolt

   Czigle Zsolt

   3 hónapja

   @Csakegy Senki Köszönöm! Megkaptuk a büntit Lölötől és Lázártól a kukkolásért. 😀

  • Csakegy Senki

   Csakegy Senki

   3 hónapja

   mindenre ami a levegoben kavar es taviranyito van hozza kiveve ha taviranyitos autot kidobod a tizedikrol! habar ki tudja? :) egy eletszeru példa! 50 grammos kis tenyernyi jatekhoz mert van rajta kamera kell minden! eddig sem masok lakasara kertjere eletere volt vele a dronos kivancsi hanem csak a bokrok kozt vmi szabadteren jatszani! Januartol kell vizsga hozza! ez ma kedvezmeny nelkul 350e ft! Pilóta nélküli légijármű kezelő alaptanfolyam legter.hu/dronkezelo-kepzes/ aztan biztositas! aztan dron regisztralas! aztan legterengengedely.... mondom irom 50 grammos de akar 200grammos is lehet vmi tejfolos muanyagdobozos gyerekjatekrol van szo! szoval tultoltak a szekeret a fiuk! nem volt nekik eleg az EU-s iranyelv hogy 250grammig gyerekjatek hobby etc.... 250 felett meg regeles! mindez a kameratol fuggetlenul!

 46. MrWebdev74

  MrWebdev74

  3 hónapja

  bírom milyen kis naív vagy :)

 47. bacsi jancsi

  bacsi jancsi

  3 hónapja

  teljesen tipikusan jellemző erre a rezsimre ez a szabályozás, nem is ilyen lett volna ha nem ez a bagázs lenne hatalmon... így van minden megy tovább illegálisan...

 48. Tamás Kovács

  Tamás Kovács

  3 hónapja

  Jól értelmezem, hogy hiába van biztosításod, appod, vizsgád felszállási engedélyed, amit x idővel a felszállás előtt megigényeltél úgy, hogy azt sem tudtad milyen idő lesz, de mit ad Isten még épp az is jó... akkor sem vehetsz fel semmit a városban mert nem lehet se ember se ház a videó anyagon?😓 Vagy fogod és kitakarod a fél anyagot mert ismételten bebizonyosodott, hogy inkompetens emberek hoznak olyanról törvényt, amihez nem értenek és nem hajlandóak a hozzáértők véleményét kikérni és megfogadni csupán egyszerű önző önös érdekekből.

  • Csakegy Senki

   Csakegy Senki

   3 hónapja

   jol ertelmezed :) egy eletszeru példa! 50 grammos kis tenyernyi jatekhoz mert van rajta kamera kell minden! eddig sem masok lakasara kertjere eletere volt vele a dronos kivancsi hanem csak a bokrok kozt vmi szabadteren jatszani! Januartol kell vizsga hozza! ez ma kedvezmeny nelkul 350e ft! Pilóta nélküli légijármű kezelő alaptanfolyam legter.hu/dronkezelo-kepzes/ aztan biztositas! aztan dron regisztralas! aztan legterengengedely.... mondom irom 50 grammos de akar 200grammos is lehet vmi tejfolos muanyagdobozos gyerekjatekrol van szo! szoval tultoltak a szekeret a fiuk! nem volt nekik eleg az EU-s iranyelv hogy 250grammig gyerekjatek hobby etc.... 250 felett meg regeles! mindez a kameratol fuggetlenul!

 49. Jim North

  Jim North

  3 hónapja

  Ebben az országban soha nem lesz rend addig, amíg olyan szabályokat hoznak, amik ellehetetlenítik az általuk szabályozott tevékenységek normális gyakorlását. Nem lepődtem meg, eladom a drónomat és húzok egy újabb strigulát a kormány számlájára.

 50. jimydog007

  jimydog007

  3 hónapja

  Szóval veszek egy DJI-t. Szeretnék kimenni a Velencei-tóra egy pár videót csinálni, kapom is a büntit?! Mehetek ki, a puszta közepére felvenni a semmit? 🙄🤔

 51. Lacza Lajos

  Lacza Lajos

  3 hónapja

  Gusztustalan...... Ez is csak arra megy hogy a férgek palotáit ne lássa senki!!!

 52. János Nemes

  János Nemes

  3 hónapja

  Politika....és ezzel mindent elmondtam! (sajnos!)

 53. Attila Léránt

  Attila Léránt

  3 hónapja

  Szomorúan látom, hogy ennek ellenére a 10 millió házmester országában sok embernek bejön ez a törvény. Olvasom, hogy a "betörők megfigyelik a házat" meg "bűncselekményt követnek el" , "engem meg ne figyeljen meg senki".... Egyrészt amikor jársz kelsz az utcán vagy közlekedsz, akkor garantáltan naponta legalább egy kamera felvesz. Az utcán ott vannak a térfigyelő kamerák, a közutakon a véda, a boltokban és a tömegközlekedésen meg a megfigyelő kamerák. De ha ennyire paráztok, és törvénytisztelőek vagytok, akkor javaslom, hogy ne álljunk meg a drónoknál! Eleve tiltsuk be a létrát meg a távcsövet mert azzal is meg tudnak figyelni. Aztán itt van a fényképezőgép meg a videokamera. Arról nem is beszélve, hogy egy Nikon P900-al a hangyát lefényképezed 1000 méterről. (lásd: hueye.info/home/vide/o4KmZpiotbOtvbQ.html ) Még pedofil képeket IS lehet vele csinálni. Én a helyetekben simán engedélyhez meg vizsgához közném a képrögzítő eszközök használatát. Mert miazmár, hogy csak úgy össze vissza fényképeznek, ráadásul messziről. :D Aztán ne feledjük el a késeket se. Az oké, hogy lehet venni svájci bicskát, na de ezen kívül elég komoly pengéket tudsz venni mindenféle papír nélkül. Amíg a svájci bicskát az ember használja mindenféle dologra (barkácsolás, hagymapucolás, stb.). Addig egy taktikai kést mégis mire használ? www.bladeshop.hu/SOG-SEAL-Team-Elite-d21660.htm A rugós meg a pillangó késről nem is beszélve. www.bladeshop.hu/Cold-Steel-4-Ti-Lite-Zy-Ex-Handle-d5134.htm www.bladeshop.hu/Benchmade-51-MORPHO-d6214.htm Ezeket mind simán meg tudod venni mindenféle engedély meg regisztráció nélkül. Sőt még akár kardot is. www.bladeshop.hu/Boker-Magnum-Phoenix-d3740.htm És azért lássuk be, hogy nagyságrendileg több embert késelnek meg egy évben mint ahány embert felvesznek drónnal napozás közben. :-) Ezzel a remek törvénnyel elég sok embernek keresztbe tettek. Vannak a modellezők. Aztán a hobbisták mint én, pedig én becsszó nem videóztam se a Bögyös Gizit se a nemzet gázszerelőjét. És akkor ott vannak azok akik a mindennapi munkájukhoz használják. Az élet számos más területén is használnak drónokat. Pl. Amikor térinformatikai méréseket csinálnak. Drónnal meglepően költséghatékonyan meg lehet lépni ilyet. Akkor ott vannak, akik épületek állapotát mérik fel drónnal. Na itt már tök vicces dolog, hogy nem veheted fel meg nem figyelheted meg az épületeket. Ami a legjobb, hogy pl. a MÁV is használ drónokat, például akkor amikor valamilyen baleset vagy havaria esemény történik. Ez azért érdekes, mert lakott területen belül ugye napokkal ELŐTTE kellene légteret igényelni. Magyarul ha ma Kelenföldön kisiklik egy vonat és drónnal rögzíteni akarják a baleset helyszínét, akkor 30 nappal ezelőtt kellett volna légteret igényelni Kelenföldre. :-) Ezek után mindenki látja, hogy mennyire rohadtul életszerű. :-)

 54. Lord Axwell

  Lord Axwell

  3 hónapja

  Akkor ennek az appnak semmi köze a dji go 4 -hez gondolom? Tehát ugyan úgy fogunk repülni mint eddig engedély nélkül.

 55. István király

  István király

  3 hónapja

  Pedig komolyan elgondolkoztam azon hogy tényleg elintézzem hogy az egész hivatalos legyen tehát hogy betartsam a szabályokat de rájöttem hogy fölösleges illetve hogy több időt vesz el mint amennyire hasznos lenne.

  • Csakegy Senki

   Csakegy Senki

   3 hónapja

   marad tovabbra is az illegal! egy eletszeru példa! 50 grammos kis tenyernyi jatekhoz mert van rajta kamera kell minden! eddig sem masok lakasara kertjere eletere volt vele a dronos kivancsi hanem csak a bokrok kozt vmi szabadteren jatszani! Januartol kell vizsga hozza! ez ma kedvezmeny nelkul 350e ft! Pilóta nélküli légijármű kezelő alaptanfolyam legter.hu/dronkezelo-kepzes/ aztan biztositas! aztan dron regisztralas! aztan legterengengedely.... mondom irom 50 grammos de akar 200grammos is lehet vmi tejfolos muanyagdobozos gyerekjatekrol van szo! szoval tultoltak a szekeret a fiuk! nem volt nekik eleg az EU-s iranyelv hogy 250grammig gyerekjatek hobby etc.... 250 felett meg regeles! mindez a kameratol fuggetlenul!

 56. Tamási László

  Tamási László

  3 hónapja

  Le kell szarni!

 57. mameloschn

  mameloschn

  3 hónapja

  Ez a Lex Átlátszó.

 58. George Dobranszky

  George Dobranszky

  3 hónapja

  Van meg valami amire vonatkozoan eddig nem lattam commentet, ezzel a szarral a modellezoket is ellehetetlenitettek. Hivatalosan egy kisebb meretu modell repulovel kint a mezon sem repulhetek csak esetivel. Idiotak birodalma. De egy 5k-s mobil egy szelfiboton a tomegben az ok? vagy a kovetkezo a mobilok elkobzasa lesz?

  • Csakegy Senki

   Csakegy Senki

   3 hónapja

   bizony bizony.... egy eletszeru példa! 50 grammos kis tenyernyi jatekhoz mert van rajta kamera kell minden! eddig sem masok lakasara kertjere eletere volt vele a dronos kivancsi hanem csak a bokrok kozt vmi szabadteren jatszani! Januartol kell vizsga hozza! ez ma kedvezmeny nelkul 350e ft! Pilóta nélküli légijármű kezelő alaptanfolyam legter.hu/dronkezelo-kepzes/ aztan biztositas! aztan dron regisztralas! aztan legterengengedely.... mondom irom 50 grammos de akar 200grammos is lehet vmi tejfolos muanyagdobozos gyerekjatekrol van szo! szoval tultoltak a szekeret a fiuk! nem volt nekik eleg az EU-s iranyelv hogy 250grammig gyerekjatek hobby etc.... 250 felett meg regeles! mindez a kameratol fuggetlenul!

  • Attila Léránt

   Attila Léránt

   3 hónapja

   Gyakorlatilag elég sok embernek betettek ezzel a szarral. Vannak a modellezők. Aztán a hobbisták mint én, pedig én becsszó nem videóztam se a Bögyös Gizit se a nemzet gázszerelőjét. És akkor ott vannak azok akik a mindennapi munkájukhoz használják. Az élet számos más területén is használnak drónokat. Pl. Amikor térinformatikai méréseket csinálnak. Drónnal meglepően költséghatékonyan meg lehet lépni ilyet. Akkor ott vannak, akik épületek állapotát mérik fel drónnal. Na itt már tök vicces dolog, hogy nem veheted fel meg nem figyelheted meg az épületeket. Ami a legjobb, hogy pl. a MÁV is használ drónokat, például akkor amikor valamilyen baleset vagy havaria esemény történik. Ez azért érdekes, mert lakott területen belül ugye napokkal ELŐTTE kellene légteret igényelni. Magyarul ha ma Kelenföldön kisiklik egy vonat és drónnal rögzíteni akarják a baleset helyszínét, akkor 30 nappal ezelőtt kellett volna légteret igényelni kelenföldre. :-) Ugye már látod, hogy mennyire rohadtul életszerű. :-)

 59. Connor Kenway

  Connor Kenway

  3 hónapja

  vigyázz Csabi mert lecsuknak mint a Gödényt mert felszólalsz az állam ellen...

 60. psmithcopy

  psmithcopy

  3 hónapja

  Lefordítom: lopunk mint a szarka, és a lopott pénzt el akarjuk költeni. (Különben mi értelme lenne lopni) De odáig fejlődött a technika, hogy már hiába bújunk magas falak, sövény vagy buszsorfal mögé, ezek a szemét libernyákok fentről támadnak, onnan fotózzák a rongyrázást, így meg nehéz beadni a plebsznek, hogy mi éjt nappallá téve, ingújat feltűrve, csak értük harcolunk. A nyilvánosságtól minden bűnöző fél, így ha lehetősége van azt megtiltani, hát megteszi. Persze szigorúan a polgárok magánéletének védelmében. Az, hogy közben kibaszunk a csak dolgozni vagy szórakozni vágyó, egyébként mások magánéletét tiszteletben tartó emberekkel, senkit nem érdekel. A cél, hogy szarrá büntethessük, aki nyilvánosságra hozná a lopásunk gyümölcsét, hogy a fal adja a másikat.

 61. Benjamin Island

  Benjamin Island

  3 hónapja

  Szánalmas ez az egész törvény ezzel kapcsolatban, oké esetleg kelljen vizsgát tenni és utána repülni mert ha valaki nem tud azért lehet vele kárt tenni ,de egy drónnal azért mondanom se kell hogy a legegyszerűbb repülni az összes repülésre alkalmas hobbi gépek közül! stabilan áll finoman lehet mozgatni bárki szinte el tudja vezetni! Estleg kelljen regisztrálni az sem hülyeség a biztosítás viszont ne legyen kötelező , aki akar köt rá aki nem nem ennyi! légtérigénylés is faszság oké hogy a drón fel tud menni és el tud menni messze de sztem senki nem használja saját magától kilométerekre hiszen nem 2 ft és én szertetem közel tudni magamhoz , a másik meg az hogy ne legyen ház a felvételen ? ember egy városban mik vannak ? házak baszki de amilyen magasra felküldöm a drónt minden ház olyan pici hogy senki nem mondja meg melyik kié stb stb én pl szép felvételek és képek készítésére vettem tehát nem mások ablaka előtt kémkedni de még is ki venne drónt ezért? gondolkozzunk már ! a drón meglepő de HANGOS bárkinél repülnénk az tuti észre venné és az illető meg is érdemelné ha feljelentik ! de akkor már inkább csinálják úgy a büntetéseket ha már fasza appokat tudnak csinálni hogy a regisztrált drón felvételei képei azok legyenek elérhetőek azoknak akik tudják ezt ellenőrizni vagy lekérni és szúró próba szerűen nézzék meg naponta több regisztrált drón felvételeit és amelyik között szerepel kémkedésre utaló felvétel akkor igen is büntessék meg az illetőt de akinek csak tájképek vannak meg videók akár városban egy szoborról az ne legyen már baj Az meg hogy reptér közelében nem lehet sztem evidens ki akarná veszélybe sodorni több 100 ember életét? és repteret mindenki látott minek vegyem fel ? aki repülne ilyen helyen és lebukna azt meg büntessék meg tiltsák el de ez azoknak az embereknek legyen a baja akiknek nincs józan paraszti eszük! de így ellehetetlenítik azokat a drónosokat akik amugy is ésszel repülnek és meg akarnak örökíteni valami szépet madártávlatból! ez csak rosszmájúság a részükről! és látszik hogy megint olyanok hozták ezt a törvényt akik nem értenek hozzá és garantálom egyik se repült ilyen eszközzel ! remélem mihamarabb változtatják ! addig folytatom "illegálisan" és ésszel! A végére pedig annyit hogy azzal a technikával amik a drónoknak van senkinek nem kell félni attól hogy a fejére esik hiszen rengeteg biztonsági funkcióval vannak ellátva! ha merül haza jön ha elveszti a jelet hazajön nem tud leesni hacsak nem megy falnak de akkor meg ne repüljön aki nem tud ennyi!

 62. Tamas Bela

  Tamas Bela

  3 hónapja

  kémkedni kémkedni kémkedni!!!

 63. Tamas Bela

  Tamas Bela

  3 hónapja

  szájer repülô dildója szerencsére már betalált!!!

 64. stingrayy1982

  stingrayy1982

  3 hónapja

  Értelmetlen és érthetetlen. Mindent elmondtál amit gondolom róla.😔😔😔

 65. domdom

  domdom

  3 hónapja

  Az országunk megosztása, szétverése, kirablása, demokrácia, a szólásszabadság és az egyenlőség felszámolása felé vezető úton, egy újabb dolog amit megköszönhetünk a Fidesznek és szavazóinak. O1G.

 66. Roy croft

  Roy croft

  3 hónapja

  Én agusztusban jártam ugy hogy kinn az udvaron mostam anyám kocsiját mikoris egyik pillanatrol a másikra egy mavick pro szimplán belerepült az auto szélvédöjébe ugy hogy egy méterre álltam tölle a szélvédöt teljesen átszakitotta a gép ugy hogy a hátso ablak is berepedt szoval igen izmos tempoval zuhant bele.a dron tulaja azotase jelentkezett a gépért nemis tudjuk hogy kié.okozott egy 200.000ft kár.és ez a jobb mert ha egy picit arréb állok a fejemnek repül neki és ezzel a tempoval nemhiszem hogy tuléltem volna.én örülök ennek a szabályzásnak ezek a gépek veszélyesek plane városba.es igen filmes téren iszonyat jo dolog mert csodaszép videokat lehet csinálni vele de attol még na

  • Csakegy Senki

   Csakegy Senki

   3 hónapja

   @Attila Léránt de latod a hobby joskanak van egy 250grammos 4K dronja de pistikenek aki 10 eves csak tejfolosdobozos jatek vmi szar kamcsival 720x480.... es kell ra minden!

  • Attila Léránt

   Attila Léránt

   3 hónapja

   @Csakegy Senki Nézem a tantárgyakat. Repülésbiztonsági alapismeretek Jogi környezet, Légiforgalmi alapismeretek Helymeghatározás, navigáció, feladatmeghatározás Pilóta nélküli légijármű alapismeretek, Aerodinamikai alapismeretek stb. Végülis tök életszerű, hogy Hobbi Jóska aki azért vett egy drónt, hogy fel tudja venni a nyaralását majd mind le fog vizsgázni belőle... :D :D :D

  • Attila Léránt

   Attila Léránt

   3 hónapja

   @Csakegy Senki Tényleg több mint vicces, hogy ez a tanfolyam, hogy felszálhassak a drónommal konkrétan kétszer annyiba kerül mint a drónom. Ez így arányaiban olyan, mintha egy gépjármű jogsi kerülne 6 millió forintba.

  • Csakegy Senki

   Csakegy Senki

   3 hónapja

   egy eletszeru példa! 50 grammos kis tenyernyi jatekhoz mert van rajta kamera kell minden! eddig sem masok lakasara kertjere eletere volt vele a dronos kivancsi hanem csak a bokrok kozt vmi szabadteren jatszani! Janurtol kell vizsga hozza! ez ma kedvezmeny nelkul 350e ft! Pilóta nélküli légijármű kezelő alaptanfolyam legter.hu/dronkezelo-kepzes/ aztan biztositas! aztan dron regisztralas! aztan legterengengedely.... mondom irom 50 grammos de akar 200grammos is lehet vmi tejfolos muanyagdobozos gyerekjatekrol van szo! szoval tultoltak a szekeret a fiuk! nem volt nekik eleg az EU-s iranyelv hogy 250grammig gyerekjatek hobby etc.... 250 felett meg regeles! mindez a kameratol fuggetlenul!

  • Attila Léránt

   Attila Léránt

   3 hónapja

   Balesetek és gyökerek vannak. De akkor tiltsuk be a 10 cm-nél hosszabb pengehosszúságú kések árusítását is. Ezért egy random hétköznak több embert bicskáznak meg mint ahány drón berepül valakinek az ablakán. Ennek ellenére simán tudsz venni ilyen cuccokat. www.bladeshop.hu/SOG-SEAL-Team-Elite-d21660.htm Pedig ez már túlmutat a sima svájci bicskán amit arra használsz, hogy a csomagot bontsad fel vele vagy a hagymát pucold. :-)

 67. The Hobby Traveler

  The Hobby Traveler

  3 hónapja

  Teljesen egyertelmu , hogy semmi masrol nem szol ez a jogszabaly minthogy ebbol is minel tobb birsagot / bevetelt kiszedjenek a zsebunkbol tudvan , hogy senki nem fog a puszta kozepen repkedni mert abban nincs semmi perspekitva . Mindenre ratelepszenek amibol penzt lehet kisajtolni .

 68. glock lee

  glock lee

  3 hónapja

  Ne kerülgessük a forró kását...a eu keretnél jóval szigorúbb "jogszabály" Orbán és strómanjai számára lett kitalálva, irritálta őket, hogy a képek, videók megjelenhetnek a különböző médiák felületein...ahol, éppen elbuknak a vak komondorokon ahol világvége karakterű földalatti bázisokat építenek közpénzből, esetleg megörökíthenénk az ereszcsatornán menekülő fideszes drogdílert vagy a holdudvarhoz tartozó színészt amint eltereli a horgásztavat tápláló patakot.... Fuck You Government

 69. Viktor Sugár

  Viktor Sugár

  3 hónapja

  Most őszintén. Ki az a beteg állat aki egy lakot területen (kertes övezet) családokat figyel meg? Teljesen jogos, hogy ezeket védi a jogszabály. Speciel ha lenne eszközöm ami leszedi a dront a levegőből akkor használnám. Ha még a dron tulajdonosa balhézna akkor nem állnék jót magamért. A magántulajdon és a magánszféra védelme mindenek előtt. Speciel tudok olyan esetről, hogy a betörök a dron segítségével térképezték fel a betörni kívánt területet. Ezeket a sorokat úgy írom, hogy nekem is van dron.

  • Csakegy Senki

   Csakegy Senki

   3 hónapja

   egy eletszeru példa! 50 grammos kis tenyernyi jatekhoz mert van rajta kamera kell minden! eddig sem masok lakasara kertjere eletere volt vele a dronos kivancsi hanem csak a bokrok kozt vmi szabadteren jatszani! Janurtol kell vizsga hozza! ez ma kedvezmeny nelkul 350e ft! Pilóta nélküli légijármű kezelő alaptanfolyam legter.hu/dronkezelo-kepzes/ aztan biztositas! aztan dron regisztralas! aztan legterengengedely.... mondom irom 50 grammos de akar 200grammos is lehet vmi tejfolos muanyagdobozos gyerekjatekrol van szo! szoval tultoltak a szekeret a fiuk! nem volt nekik eleg az EU-s iranyelv hogy 250grammig gyerekjatek hobby etc.... 250 felett meg regeles! mindez a kameratol fuggetlenul!

  • eszesfilm

   eszesfilm

   3 hónapja

   @Viktor Sugár nem adhatnak át adatot kínai cégnek. Ennyi a "tiltás" egyenlőre.

  • Viktor Sugár

   Viktor Sugár

   3 hónapja

   @eszesfilm ipon.hu/magazin/cikk/feketelistara-tette-a-dji-t-az-egyesult-allamok? Egy kis érdekesség... hmm...

  • eszesfilm

   eszesfilm

   3 hónapja

   Igen, de mindenkit lehetetlenít a törvény. Ha mondjuk egy templimi esküvőről lősz felvételeket és körülötte látszódnak lakóházak, már buktad az egészet. Az én értelmezésem szerint még légtérhasználati engedéllyel is. Értem én hogy "kevés" embert érint negatívan a törvény, de azokkal szemben rohadtul igazságtalan és szankcionális. Elegendő lett volna korlátozni, tehát ha 50 méter magasan átrepülök egy telek felett és van jogosítványom meg biztosításom, és nem a lakóingatlan van a felvétel középpontjában, legyen már jó. De sajnos nem ez a helyzet. Engedéllyel átrepülhetsz felette ugyan, de semmilyen fotót videót nem lőhetsz a városról. Pixelpontosan meghatározhatták volna hogy mondjuk egy ember a saját kertjében hány pixeltől számít már szabálysértőnek, a drónosok 95%-a nem kémkedésre vagy mások idegesítésére használta az eszközt. Lehet olyan törvényt hozni ami mindkét felet védi. Még a horvát törvény is jobb, ahol repülhetsz, viszont a felvételek nyilvánosságrahozatala előtt egy hivatal jóvá kell hagyja a videódat. Tehát emberkex párezer forintért átnézi hogy van e benne olyan amivel sérted a magánszféra stb dolgot. Itt is lehetett volna valami nem ellehetetlenítő törvény. Ezzel csak azt érték el, hogy illegálisan fognak jogositvány nélkül repkedni az emberek, és kifizetik a bírságot.

 70. Saspedli

  Saspedli

  3 hónapja

  Én is hoznék a politikusoknak egy törvényt csak akkor alkothat törvényt hogyha keze nál és nyakon fossa magát🤨

 71. poko

  poko

  3 hónapja

  szóval olyan helyeken lehet használni ahol lehet, hogy nincs térerő 🙂

 72. kks2003

  kks2003

  3 hónapja

  Az apa férfi, az anya nő, a drón illegális. Alaptörvény. 🤣

  • Laci Kéri

   Laci Kéri

   2 hónapja

   Mondjuk aki ezt a törvényt kitalálta, annak tuti két anyja volt :DD

 73. w0lf Universe

  w0lf Universe

  3 hónapja

  ez egy faszság ... lényegében ha van egy dronod, nem tudod sehol használni ahol kéne, így max illegálba tudod használni

 74. zoles desmo

  zoles desmo

  3 hónapja

  Még időben! Azt hiszem nem ez lesz az új hobbym... lemegyek focizni... ja azt nem lehet... irány az uszi... ja azt nem lehet... gitározom itthon... jajj a szomszéd...

 75. J B

  J B

  3 hónapja

  Udv az illegalis dronozas korszakaban

 76. OneLife Films - Felfedezzük Amerikát!

  OneLife Films - Felfedezzük Amerikát!

  3 hónapja

  Szerencsere usaban elek. Nekem van egy regisztracio amit kb 2 perc megcsinalni es ennyi. Egy fontos szabalyt tudok, hogy Nemzeti parkokban tilos Dronozni, de szinte barhol mashol lehet. Ha repter vagy katonai dolgok kozeleben vagyok azt meg ugyis kiirja a Drone felszallas elott, hogy figyeljek oda mert nem legalis repulni. Akkor nem megyek magasra :D

  • OneLife Films - Felfedezzük Amerikát!

   OneLife Films - Felfedezzük Amerikát!

   3 hónapja

   @Zsolt D kulon engedelyekkel biztos lehet valahogy, de nem egyszeru elintezni. Minden sarkon tilos dronozni tabla van kirakva sajnos 😖😵

  • Zsolt D

   Zsolt D

   3 hónapja

   Pedig pont a nemzeti parkokban vannak az USA-ban a természet fotózni érdemes csodái. :(

 77. Gergely Szöllősi

  Gergely Szöllősi

  3 hónapja

  Arra lennék kíváncsi, a műholdfelvételek miatt mikor, kiket és hogyan fog megbírságolni dicső kormányunk... -_-

  • Zsolt D

   Zsolt D

   3 hónapja

   Ott a pont. És az önkormányzatok városrendezéshez használt éves légifotói, éppen az illegális beépítések ellen?

 78. SuperKpal

  SuperKpal

  3 hónapja

  Ennyire elcseszett szabályozás csak itt ebben az orszagban van ,tuti az újsagírok miatt van döntően hogy a pályázatot nyert haverokat .... nehogy lefotozzak/videozzak.

 79. apeterfia

  apeterfia

  3 hónapja

  Sajnos, azt hiszem ez egy elhamarkodott videó lett és azt kell mondjam (az én nagyon felszínes ismereteim birtokában) hogy a törvényalkotás nem akkora bakot lőt, és nem úgy ahogy itt be lett állítva. Az a rendező elv ami mentén íródott, lehet hogy csak át lett emelve, olyan jogokat tart szem előtt amiért igen csak hálásnak kell lennünk! Ezek ugyanis éppenséggel az alapvető emberi jogok. Én mint drónos sokkal fontosabbnak tartom hogy ezek ne csorbuljanak. Ha érdekel valakit itt hivatkoznak az 1950es római egyezményre (nyilván a mészárosék miatt) 8as cikk net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=99300031.tv Amit aztán itt fejtenek ki: net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=A1800053.TV&searchUrl=/gyorskereso Szóval az én véleményem hogy drónosként ezt rossz olvasni, viszont ha ezeket a jogokat egy vagy több beteg ember elkezdi sérteni akkor megnyugtató. A gyakorlatban ez kisarkítva szerintem úgy néz ki hogy a törvény tiltja a fényképezést, de ebből semmi gond nincs ameddig valaki nem érzi úgy hogy sérülnek az emberi jogai, de mihelyt igen, már van jogalap hiszen tilos. Na mindegy ezt nem kell kitalálni mert a fényképezés így működik egy ideje ez nem új:) (Az nem ellentmondás hogy félnek hogy ne lehessen a kastélyhoz berepülni de éppen lakott területen tilos ott meg szabad?!) Összességében amúgy tényleg élhetetlen szabályozásnak tűnik csak ezzel azért akartam árnyalni a képet

  • eszesfilm

   eszesfilm

   3 hónapja

   Tehát a templomi esküvő felvéve és látszódnak a háttérben a környező házak már nem jogsértés? (nyilván légtérengedéllyel)

 80. Vertigo

  Vertigo

  3 hónapja

  A sony fényképező gépemen is van kamera meg fotóz is,majd fel állok egy létrára vagy azt mondom,hogy azon álltam mert drónozni nem lehet csak fényképezni.Az exifeket eltüntetem,hogy csak másolataim legyenek,át konvertálom és bizonyítsa be valaki,hogy drónoztam,Ott se voltam ember :D adtunk a szarnak egy pofont megint,csak az a baj ,hogy kenődik is :D

 81. Szabolcs Basák

  Szabolcs Basák

  3 hónapja

  Tömören összefoglaltad Csaba. Egy valami maradt ki. Sajnos egy kalap alá vették a modellezéssel @ repülő- és helikoptermodellezés Magyarországon innen kuka, vagy csapatjuk illegálban MMSZ tagként. Az "innovatív" törvény beszánt egy 100 êves múltú hobbit tömören összefoglalva. Juhéé ezt is elcseszték! :(

 82. Fekete Dániel

  Fekete Dániel

  3 hónapja

  Ezt a vérlázító faszságot!!! 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️ Miét nem lehet ésszerű intézkedéseket hozni?! Annyira látszik, hogy egy hozzáértőt sem kérdeztek meg! Ez.... Ez a drága fidesz! Mészárosunk füttyent, és már jön is a jogszabály! Mindenesetre megnézem, hogy fogják betartatni ezt a szabályozást, mert hogy rohadtul nem fogjuk betartani, ezt most mondom! Amúgy tényleg túl van patáztatva ez a drónozás. Ha én fogok egy baltát, és a tömegbe dobom, azzal kicsit nagyobb kárt okozok szerintem, mégsincs rá külön app, meg engedélykérési igény. Szörnyű, de tényleg!!

 83. Szorgos Kezek

  Szorgos Kezek

  3 hónapja

  Szia Csaba! Kérdeznék olyat, hogy ha pl, ha operatőrnek használod az egyik kisebb MAVIC drónt (alak követés), egy városi parkban vagy az utcán. Akkor januártól engedély nélkül ezt sem lehet? :O :) Vagy lehet csak egy mezőn? :D Előre is köszi!

 84. Arnold László

  Arnold László

  3 hónapja

  És pont az appról nem derült ki igazán semmi konkrétum...

  • Magyarósi Csaba

   Magyarósi Csaba

   3 hónapja

   Szerintem vagy 15-20 konkrétum derül ki az appról.

 85. Gèza Családi

  Gèza Családi

  3 hónapja

  Hadházy belépett drónnal a köbcös birtokára... Aztán jött a szigorítás

 86. Boldi Kovács

  Boldi Kovács

  3 hónapja

  Zöldítsük ki budapestet projekt után jöhet a fehérítsük ki a hazai drónozást! Egyépként kifejezetten szomorú, hogy megint azt kell éreznem magyarországon, hogy itt a legrosszabb egész európában. Jól összefoglalt kellemesen fogyasztható videó köszönjük Csaba.

 87. Gábor Martus

  Gábor Martus

  3 hónapja

  Köszi ezt a videót Csaba, nekem, mint drón tulajdonosnak, nagyon hasznos volt.

 88. András Dovalovszki

  András Dovalovszki

  3 hónapja

  Most volna itt az ideje egy országos drónos találkozót tartani Hatvanpusztán. Pl. még a két ünnep között, hogy érezzék a törődést.

 89. Gábor Madar

  Gábor Madar

  3 hónapja

  Mik azok a pinák a háttérben😂😂

 90. Benak Krisztian

  Benak Krisztian

  3 hónapja

  Drone to be wild

 91. Modernházak

  Modernházak

  3 hónapja

  Rengeteg időt pénzt és energiát öltem abba, hogy közel egy év alatt megtanuljak megfelelően, körültekintően, a környezetemet nem zavarván repülni. Mindezt a munkám miatt. Az építőiparban dolgozom és ahogy a youtube csatornámat és a facebook oldalamat nézem, nagyon tetszik az embereknek, ahogy a drónnal megörökítem egy épület teljes kivitelezését. Fentről a levegőből, az épület körül sokkal jobb szögekben lehet videót készíteni, amin rengeteg részlet látszik. Ráadásul, mikor készen vagyunk az épülettel az ügyfél megkapja a teljes anyagot az alapozástól a kulcsrakész átadásig. Szóval évekkel később, mikor értékesíteni szeretné a házát óriási értékkel bír, hogy be tudja mutatni a különböző fázisokat. Nem értem ezt a szabályozást... 😡 borzasztóan bántó, hogy ellehetetlenítik egy egész éves munkámat. Sokat gondolkoztam a másik oldalon is, de szerintem a drónos közösséget egyáltalán nem érdekli mások kertje, és nem röpködünk nudista strand felett sem... és hozzáteszem, hogy ennyi erővel a mobiltelefont is betilthatnák, mert abban is van kamera. Felmászok a fára és már be is lesek vele a szomszédhoz... na ennyit erről...

  • Zoltán Zelenák

   Zoltán Zelenák

   3 hónapja

   @Modernházak így van. Nálunk minden munkát,ha most ugye a hobbi részét nem veszem,az nagyon de nagyon időjárás függő. Illetve ha időjárási viszonyok miatt sietni kell,és arra a napra van is engedélyem, nem biztos, hogy repülni fogok,ha pörögni kell.

  • Modernházak

   Modernházak

   3 hónapja

   @Zoltán Zelenák Persze, teljesen világos amit írsz! Szerintem a mai világban tarthatatlan, hogy 30 napra előre megmondja az ember, hogy egy adott munkát aznap meg tud-e csinálni az ember, amikor rengeteg külső tényezőtől függ...

  • Zoltán Zelenák

   Zoltán Zelenák

   3 hónapja

   Én hobbi szinten videózom mezőgazdasági témában. Nekem is idő volt egy bizonyos szintre jutni vele. Lenne hová fejlődni. Mióta van a drón, sokkal több mindent meg lehet mutatni,mint ahogy írtad is. Én sok esetben kilométerekre vagyok emberektől és lakott területtől. Kit zavarok ott egy Mavic Minivel? Ráadásul lehetetlen itt pontos napot, órát és percet mondani, hogy most szállok fel. Volt olyan, hogy a felszállás előtt fél órával még azt se tudtam, hogy aznap lesz-e az a munkafolyamat,amit rögzíteni akarok.

 92. 1964pufi

  1964pufi

  3 hónapja

  Csak röviden szólva ! Megbas.... a jó éde....ku....any....t! Mi lett volna ha egy az egyben árvesszük az Angol szabályozást? Ja mert az korrekt és nyugodtan videózhatóak lettek volna a FIDESZ érdekkörébe tartozó "vállalkozók" gyárai ingatlanai palotái! Nyomorultak! Eddig támogattam őket ...mondom eddig! Tele lesz az eBay magyar drónokkal ,mert itthon eladhatatlanokká váltak! Bosszúból bekellene reptetni Mészáros birtokára pár száz olcsó játék drónt hadd szedegesse a dagadt ge....

 93. Dávid Bertli

  Dávid Bertli

  3 hónapja

  Azt hiszem, teljesen ontopic vagyok, ha az 'O', az '1' és a 'G' karakterekkel reagálok a kialakult helyzetre. Bízom benne, hogy 2020-ban visszavonják ezt a viccet.

  • Zsolt D

   Zsolt D

   3 hónapja

   Lassan a 2020-at vonják már vissza...

 94. norbert barkoczi

  norbert barkoczi

  3 hónapja

  A hatóságok már használják a közlekedés ellenőrzésére is! Keresztezödések, lámpák figyelése, egy bírságolására... Nem volt nehéz kitalálni, hogy ez miért jött így létre 😂 Felcsúton szerintem nem csak a drónt lőnék le ;) 😂

 95. Ákos Tarczaly

  Ákos Tarczaly

  3 hónapja

  Mondjuk be is tilthatták volna teljesen a drónozást, de a jóságos kormányunk nem így tett, hanem könnyebbé tette a rétek és mezők zavartalan drónozgatását. De nekünk semmi sem elég, mert hálátlanok vagyunk. :)

 96. Attila Molnár

  Attila Molnár

  3 hónapja

  Szia Csaba! Kérlek nézz utana pl az ausztiai szabályozasnak is. Kérlek ne csúsztass! Ausztiaban is tilos lakott területen, vagy akár külterületen emberek közelében repkedni, sőt ebben az esetben azonnal le kell szállni! Ha már kamera van a drónon, de még nem üzleti céllal repülnél, egy normál felhasznaló esetében, a bizosítassal (ami kb 70euró) együtt az éves díj minimum 400 euró. Plusz; 150 m magassagig lehet felszallni, max 250m sugarú körben. Az AustroControl alkalmazas kicsit kevesebbet tud, de az már most benne van, hogy hol nem hasznalhatod... Döbbenetes volt szembesülni ezzel. Arról nem is beszelve, ha Ausztriaban befizeted az éves díjjat az AusztoControlnak, plusz megkötötted a biztosítast, elfelejtheted hogy más oszagokban is röpködhetsz ezek után. Max ha az adott országban újból regsztrálsz és fizetsz. Remélem ebben lesz valami harmonizació, mert ez egészen elképesztő.

 97. Norbert Szűcs

  Norbert Szűcs

  3 hónapja

  Mi homlokzatot szerelünk. Azért vettem a drónt, hogy ne csak fotókat tudjunk mutatni referenciaként... homlokzat viszonylag ritkán fordul elő mezőn... most egy kicsit felforrt az agyvizem

  • Zsolt D

   Zsolt D

   3 hónapja

   Így van, az építőipari felhasználás padlóra téve. Hajrá fejlett technológia!

 98. Máté Sinkó

  Máté Sinkó

  3 hónapja

  lex hatvanpuszta. "ennyi" h a klasszikust idézzem

 99. Mad Mans

  Mad Mans

  3 hónapja

  Na ez egy alkalmazás amit soha a büdös életbe nem szedném le.Ez lényegében egy rohadt nagy lehúzás.Vajon mi lesz a következő lehúzás távirányitós autós tanfolyam 20ezerért ???????

 100. Balázs Hujder

  Balázs Hujder

  3 hónapja

  Hát, barátaim, ezt hívják rendőrállamnak... lényeg hogy a lopott földről- zsetonról ne tudjon az újságíró filmezni.. kérdés mikor szerveztek egy többezres illegális berepülést a budai várba, hogy észrevegyék a hatalmasok is a legálisan rekordáfát fizető drónosok jogati? mert lehet ezt viccesen előadni, de mind a hobbi repkedőknek, szórakozóknak, mind az esküvői fotósoknak, ipari dolgozóknak és az összes üzletnek ugye kampec... jah és nem szabálysértés hanem Bűncselekmény!!! a kamerakép készítése.... ez ugye megvan?

Következő