COVID: Küszöbön a GYŐZELEM? és mekkora itthon a BAJ?

A Tesztállomás oldala: bit.ly/3oB2mFr
Covid statok: www.ecdc.europa.eu/en/cases-2019-ncov-eueea

Pólóvásár: videosbolt.hu/magyarosi_csaba
Facebook: on. 1hc3BIa
Insta: magyarosicsaba
Zenék Spotify: spoti.fi/2Dgxd6a
Zenék Apple Music: itunes.apple.com/hu/playlist/magyarósi-csaba-s02/pl.u-6mo4lL8sK9gKmR?l=hu

A technika:

Olympus Kamera: bit.ly/2o7Nm5K
Objektív#1: bit.ly/2Dzds6I
Objektív#2: bit.ly/2De78W6
Objektív#3: bit.ly/2HTAZkC
Sony Kamera: bit.ly/2oYotGO
Drón:www.icentre.hu/termek/dji-mavic-pro-fly-more-combo
Osmo Pocket: www.djiars.hu/termek/dji-osmo-pocket
Állvány #1: www.manfrotto.hu/190-alu-tripod-kit-horiz-oszloppal-3-szekcio-3d-fej
Állvány #2: www.manfrotto.hu/catalogsearch/result/?q=ms0490a
Állványfej: www.manfrotto.hu/xpro-fluid-fej-fluiditas-valasztoval
Világítás: www.manfrotto.hu/lykos-bicolor-led-1500lux-1m-en-cri-93-5600k-3000k
Mikrofon#1: www.rodemikrofon.hu/rode_videomic_pro_plus_professzionalis_videomikrofon.php
Mikrofon#2: bit.ly/2oGB1Dh
Mikrofon#3: www.rode.com/microphones/smartlav

Ha csomagot szeretnél küldeni
Cím: Bp.,137-es posta, Szent István Krt.10. 1137.
Név: Magyarósi-Bánki Dóra
A Csomagra rá kell írni:POSTÁN MARADÓ!
értesítendő a küldeményről: yaskatir@gmail.com

Megjegyzés 

 1. Péter Gaál

  Péter Gaál

  2 hónapja

  Szèp....

 2. E.L M.L.

  E.L M.L.

  3 hónapja

  Mi is volna velünk oltàsok nélkül???Gyerekkorunk óta lövik belènk ezeket az èletelixireket 🙃 Így lett az ember mestersègesen életbe tartott lèny...

  • Patrik Szabo

   Patrik Szabo

   26 napja

   Az evolúció ellensége az orvostudomány.

 3. Tiger Diablo

  Tiger Diablo

  3 hónapja

  Eddig normálisnak tűntel te nyomorult... de ott van, fizetett primóciót tartalmaz. Rohadt gyulkos vagy.

 4. Gyongyi

  Gyongyi

  3 hónapja

  Mégzabalom Marcit...bar aki mar a kalozoktol se fel... 🤣🤣🤣🤣

 5. LSDWinona

  LSDWinona

  3 hónapja

  Szia. Sok mindent hozzá tudnék fűzni a témához, mivel évek óta betegápolóként dolgozom, igaz nem Magyarországon. Sok mindent lehet hallani a vakcináról, de hamarosan meg kapom és már alig várom. Minden két hétben tesztelnek minket és már nagyon unom. Nem épp olyant amit a videódban láttunk, annál kicsit alaposabb és fájdalmasabb. Már a nyolcadikon vagyok túl, szóval ha be oltatom magam és akkor pár hónapig nem kell teszteljenek hát legyen. Én is szkeptikus voltam sok mindennel, de mikor erős kollégáim és betegeim egyaránt a padlóra kerültek a covid miatt akkor ha ez egy kicsit is segit az csodás lenne. Mikor az ember lát meghalni embereket közelről élőben akkor bármibe szivesen kapaszkodna ami reményt ad. Nem vagyok egy "virus hivő" csak azt hiszem el amit látok és tapasztalok, és ha magamon meg tudom tapasztalni a vakcina hatását akkor talán még másoknak is tudnám bátran ajánlani, vagy nem. Idő kérdése, de várom. Addig is csak okosan odaint :)

 6. Tibor András Kovács

  Tibor András Kovács

  3 hónapja

  Nem kötelező a védőoltás, mint az ujjlenyomat az útlevélben. Csak a hosszabb sorba kell állnod a vámon:)

 7. Ida Kenez

  Ida Kenez

  3 hónapja

  Igen, mindannyian érzékeljük, hogy nagy a baj, de azzal, hogy telekürtöljük a médiát vele, semmi javulást nem ér el vele senki, az ügynek nem segít, viszont sokan nézik, ha egyáltalán fontos a nézettség ebben az esetben. Jobb volna ha a pohár félig tele volna, mint üres, éppen eléggé félünk ettől a fránya vírustól úgy általában. A felelőtlen viselkedés, a felelőtlen kommunikáció, a felelőtlen vagy inkább késve hozott döntések nem fognak visszahozni senkit, hiába mantrázzuk nem fog javulni a helyzet.

 8. Oszkar Kellner

  Oszkar Kellner

  4 hónapja

  Mindemellet szuper hogy te legalább beszélsz ezekről a dolgokról, és ki-ki megoszthatja gondját baját a témában. Bár ne ez lenne a téma, jobb a "gonosz" apple teszteket, meg véleményeket hallgatni, mondom ezt macmini és iphonese tulajdonosként 👏😆😆😆👍

 9. Csodálatos Macsó

  Csodálatos Macsó

  4 hónapja

  De mikor használhatjuk már a Zombi Apokalipszis felszerelést... :(

 10. Viktor Rác

  Viktor Rác

  4 hónapja

  6eves lányombol kiindulva a gyerkőcök dumain mosolyogtam nagyokat

 11. Oszkar Kellner

  Oszkar Kellner

  4 hónapja

  Persze.... 2021-ben már majd nem csak Influenza elleni, hanem Covid elleni védőoltást is be kell majd adatnunk... tényleg sokkal jobb lesz... 21-ben meg majd jön egy másik vírus aminek a védőoltását majd 22-ben kell majd beadatni... Csak az a vicces hogy én nem tudom hány éve nem adattam be magamnak semmilyen védőoltást... kivéve a a tetanuszt (amit azért kellett mert levágtam egy kis darabot a mutató ujjamból a metszőollóval :DDD) Persze lehet hogy eddig csak szerencsém volt, és majd jön a nagy végzet.... mind1..... előre orvostudomány, fékezzük meg a "járványt" csak könyörgöm, ne ilyen nevetségesen semmitmondó intézkedésekkel, mert ez szart sem ér. Persze mindenkinek más a véleménye, nekem ez.... Üdv, és jó egészséget mindenkinek!!!

 12. Adam Simon

  Adam Simon

  4 hónapja

  Umbrella Corporation ( Resident Evil )mond valamit ? Abban a filmben is valami hasonloval probalkoztak :-D

 13. Bianka Kabakcsiev

  Bianka Kabakcsiev

  4 hónapja

  Köszönjük a videót, alig várjuk az oltást. Érdemes követni a szakértőket! Jakab Ferenc virológus professzor megbízható előadása a vakcinákról: fb.watch/2h408WwTWq/

 14. PBT85

  PBT85

  4 hónapja

  Ne kezd el te is!Eddig annyira értelmes és felvilágosult emberkének gondoltalak,aki mondjuk simán a dolgok mögé lát,de a Koviddal kapcsolatosan a vakcinával egyetemben való kijelentésed...Elkeserített.Hogy is kezdődött ez az egész?Bárki aki szöges ellentétét állítja annak,amit a kormány a medián keresztül közöl,az az áll hír...!!!Hm...ez azért elgondolkoztató nem???!!!

 15. Márta Farkas

  Márta Farkas

  4 hónapja

  Sajnos nem látom a dátumot, hogy mikori a videó, de az Egyesült Királyságban már megkezdték az oltást (Pfizer), az EÜ dolgozók és az időesek az elsők. Már volt egy allergiás reakció is tegnap, egyelőre jól van az illető...

 16. Jozsef Csik

  Jozsef Csik

  4 hónapja

  Gyerekek ha van kérdés covid témában itt is nézzetek szét: Ázsiába Szakadtam hueye.info%C3%81zsi%C3%A1baSzakadtam/about

 17. CSABA FIRNICZ

  CSABA FIRNICZ

  4 hónapja

  Én átengedném a vakcina adagomat a az idős krónikus betegeknek nekik nagyobb szükségük van rá.

 18. trainmodeller

  trainmodeller

  4 hónapja

  A kötelező-nem kötelező oltásról: több repülő társaság tervezi, hogy csak az utazhat, aki oltva van és igazolni tudja. Több híradásban is szerepel, hogy európai országokban nem lehet moziba, kiállításra, koncertre menni ha nem vagy beoltva. Azaz nem kötelező, ha a további életed otthon tervezed tölteni és nem akarsz menni úgy általában sehová. Nekem nincs semmi gondom az oltással, nyilván be fogjuk magunkat oltatni ha majd lehet. De mondjuk minek: mi igazoltan túl vagyunk rajta, karanténostól mindentől együtt, vérvételes teszttel, túléltük, letudtuk. De ha bárhová szeretnénk menni a jövőben, hiába vagyunk túl rajta, oltás nélkül nem mehetünk. Remélem legalább fizetni nem kell majd érte :( :( ha már nem lesz "kötelező" :(

  • Tőkés Géza

   Tőkés Géza

   3 hónapja

   @trainmodeller Erre sajnos azt lehet mondani, hogy majd meglássuk. A vírus mutálódik ugyan, de ha pont azt a részét (is) kapod az oltásban, ami nem mutálódott, akkor hasznos lesz az oltás. Ráadásul ha nem kezdjük el a tömeges oltást, akkor sokszor több ember kapja el, ergo több emberben keletkezhet mutáció. Ha sima influenza elleni oltás 40-80% os hatékonyságát sikerül az új oltásoknak elérnie, akkor hamarosan már újranyithat minden.

  • Oszkar Kellner

   Oszkar Kellner

   4 hónapja

   Hát ez jó kérdés? Pláne a fizetős része? 👍👏😆

  • trainmodeller

   trainmodeller

   4 hónapja

   @Tőkés Géza nem vitatkozásként, mivel teljesen laikus vagyok: átestem a betegségen, a szervezetem ellenanyagot termel, ami egy ideig véd, majd ahogy csökken a mennyisége akár újra el is kaphatom, de mivel már átestem rajta, elviekben kevésbé súlyos tünetekkel jár majd - ez így okés lehet? A másik kérdés: az oltás arra szolgál, hogy a szervezetet felkészítse a védekezésre, azaz: ellenanyag termelést indítson be (ami nálam most épp van, akkor most erre kell még az oltás vagy sem)? További kérdés: az influenzát is elkaphatom minden évben, hiszen változik, mutálódik (nem tudom ez a jó kifejezés-e rá), a covidnak is több változata ismert most. Én nyilván egy adott típuson estem át, máshol, más országban másik változata van - de az influenza elleni védőoltás is más és más évente. A covid oltás is más és más lesz, ahány változata van, vagy egy oltás mindenek felett? :)

  • Tőkés Géza

   Tőkés Géza

   4 hónapja

   Még nem tudjuk biztosan, de ha akkora eséllyel kapható el megint a COVID, mint az influenza, jövőre már nem fog titeket védeni az idei megbetegedésből szerzett ellenanyag. Én ilyen esetben az oltást választanám egy új ( az oltásnál sokkal rosszabb esélyekkel játszható) oroszrulettes megbetegedés helyett.

 19. Dorottya Balázs

  Dorottya Balázs

  4 hónapja

  Kedves Csaba, mondtad a videoban, hogy nem nagyon akartak kimenni a virus miatt es ezert kevesebb a kinti resz. Egy tema javaslatom lenne, tavasszal ajanlottal két könyvet, én mindkettőt kiolvastam és szemléletformáló volt. Én örülnék egy hasonló résznek, de nem csak könyv, hanem szerinted érdekes műsor vagy bármi tevékenység, amit itthonról lehet csinálni :) Előre is köszönöm, ha csinálsz egy ilyesmi részt ;)

 20. Attila Králik

  Attila Králik

  4 hónapja

  Kusturica, Az élet egy csoda. Ajánlom megnézni, különös tekintettel arra az idézetei, hogy “ez ég világ méretű provokáció...” Egyébként pedig eljön meg a Tomi Tomi Tomi....;) Aki tudja adja át!!

 21. Müller Milán

  Müller Milán

  4 hónapja

  A rokonunk szívrohamban halt meg és covid 19 et írtak a halálozáshoz. Egy barátom rokona pedig kigyógyult belőlle és mégis a covidot írták halálozási oknak szóval nem mondanám olyan biztosnak azt a halálozási számot....

  • Vajda Janos

   Vajda Janos

   4 hónapja

   Felelősséggel tartoznának azok a rokonok, hogy ezt elmondják a nyilvánosság előtt, ha tényleg így van, mert akkor az nagyon durva.

 22. Bence

  Bence

  4 hónapja

  Nálunk az egész család covidos volt, 27 éves rendszeresen sportoló ember vagyok, de ilyen gyenge sosem voltam mint ebben a 2 hétben és akkor 58 éves Apámról és Anyámról ne is beszéljünk.. Ha lesz oltás mindenképp beoltatom magam. Senkinek nem kívánom ezt a 2 hetet mint fizikailag mint lelkileg..

 23. Mcarena

  Mcarena

  4 hónapja

  Rendkívüli sajtótájékoztató a koronavírus elleni, teljes gőzzel hirdetett (védő)oltásokról hueye.info/home/vide/fniNgLF7vbFjy5s.html

 24. MrCalibra72

  MrCalibra72

  4 hónapja

  Két egér beszélget és kérdi az egyik a másiktól, te beadatod magadnak a vakcinát? Mire a másik válaszol, ááááááá dehogy, majd ha vége lesz az emberkísérleteknek.....................

 25. AceZozo69 Hun

  AceZozo69 Hun

  4 hónapja

  Nagyon jó kis videó let ez is, de csak nekem ég ki az arcod ezzel az erős bevilágítással 😉😷

 26. Angéla Hun

  Angéla Hun

  4 hónapja

  Ma olvastam, hogy mivel gyorsan mutálódik ez a vírus, ezért valoszínű, hogy a kínai lesz a nyerő, mert abban a leölt vírus van.

 27. Morci

  Morci

  4 hónapja

  Jók ezek az abszolutszámok, de igazából relatív viszonyszámok (százalékok) kellenének az egyes országok, időszakok összehasonlításához, hogy lehessen látni a tényleges helyzetet.

 28. Mcarena

  Mcarena

  4 hónapja

  Millió Titkos Társaság ,azon munkálkodik a földön, hogy haszonszerzés vagy terület szerzés, sátáni tervek, vagy Isteni tervek által történjenek az események a földön! Ez nem vicc! Akár ebben a percben is amikor ezt olvassátok. Mivel ezek Titkosak ezért nem tudjuk mit találnak ki nekünk! Érdemes nyított szemmel szemlélni a dolgokat a világban! Összeesküvés elmélet azt jelenti, hogy létező dolgokról elterelődjön a figyelmünk és ne foglalkozzunk vele! Birkák vagyunk akiket a vágóhídra vezetnek és vezettek mindig is a TT-k :( Az ANGYALOK megmutatják nekünk a helyes utat, forduljunk hozzájuk bizalommal!! 999

 29. H27196902

  H27196902

  4 hónapja

  Mielőtt hülyíted a népet először magadnak kellene a bejövő információt feldolgoznod valamennyire. Megvan a nov 12-i Cilike online nyilatkozat? Magyarországon minden halottat, aki bármiben meghalt, és bármikor átment rajta a vírus, koronavírus halottnak tekintik. Hogy lehet ezt a számot bármivel összehasonlítani? A tömeges mintavételezésnek sincs semmi értelme, hiába vartyogja Fletó. Mi van, ha nagy a százalék, mi van ha kevés? Oltásnak sincs értelme, mert nem alakul ki védekezés a covid-19 ellen, ha van gonosz vírus a fehérje tüske végén, ha nincs, hiszen egy korábban teljesen felgyógyult ember is képes elkapni és belehalni. . Nem beszélve róla hogy a korábban 10-15 évig engedélyezett emberoltások fél év alatt elkészültek? Mellékhatások? Azt is látnod kelle már, hogy korlátozások ide-vagy oda, a vírust mindenképpen mindenki el fogja kapni. Csak a kórházi férőhelyek és személyzet száma és minősége ami fontos ebből a szempontból, de az meg nemzetbiztonságilag titkos.

 30. Csurka Öröksége

  Csurka Öröksége

  4 hónapja

  Minden vírustagadót börtönbe!!!!

  • Csurka Öröksége

   Csurka Öröksége

   3 hónapja

   @koambra miért lenne trollkodás a MIÉP? Igaz mára már megszűnt, de régen egy jó párt volt.

  • koambra

   koambra

   3 hónapja

   Gondolom a Miép csak trollkodás... nincs vírus tagadó... majd cilikéék és a király megy börtönbe...

 31. Judit Vásárhelyi

  Judit Vásárhelyi

  4 hónapja

  Csak lábjegyzetként említeném meg Csaba alaposságát illetően: én 2020 márciusában voltam covidos Angliában ( ahol tombolt a nyáj immunitás elmélete illetve Magyarországon is összesen kb 200 ismert fertőzött volt)! Csabával a beszélgetéseink során kiderült, hogy milyen helyzetben vagyok, így felkért hogy esetleg tudnék-e neki interjút adni az egyik videoban mint fertőzött. Ebben az esetben ragaszkodott hozza hogy mindenképpen adjak igazolást (teszt eredményt) arról hogy fertőzött vagyok, ezt sajnos egésszen szeptemberig, nem tudtam számára biztosítani mert addig nem jutottam el semmilyen tesztelésre. Végül antitestes teszten produkáltam pozitív eredményt. A hosszú idő miatt az interjú elmaradt, viszont ez igazolta számomra azt gondolatot hogy Csaba minden videójába rengeteg munkát és kutatást tesz a videói mögé, és azt gondolom hogy ez ebben a videóban sincs másként. Igyekszik a lehetőségeihez mérten a legalaposabb módon utána járni, így aki elvakultan azt hiszi hogy chippezni fogják a védőoltassal annak erősen javallott a Csaba által elmondottak a videóban és az én kis anekdotám a kutatásról és a dolgok megismeréséről. 😉

 32. Kata

  Kata

  4 hónapja

  Az "én nem vagyok oltásellenes, de..." az új "én nem vagyok rasszista, de...", úgy tûnik.

 33. Tibor Oravecz

  Tibor Oravecz

  4 hónapja

  Engem csak az ellentmondások zavarnak. Pl. "a vírus még ismeretlen, nem tudni kire hogy hat, orosz rulett, viszont hosszútávú, súlyos szövődményeket okozhat". Ezzel szemben a még engedélyezés alatt álló oltás az biztonságos. Mondom ezt úgy, hogy a legkevésbé sem vagyok "oltásellenes" meg "vírustagadó".

  • Tőkés Géza

   Tőkés Géza

   4 hónapja

   Mondjuk ha végignéznéd a videót, pl. látnád, hogy van oltás, ami csak a vírus egy önmagában emberre nem veszélyes apró részét tartalmazza. De onnan is látható, hogy az elmúlt évben ha vettél párszáz beteget, akkor azok észlelhető százaléka belehalt a a COVID szövődményeibe. Viszont többtízezer oltottból nem mutatható ki egyetlen százaléknyi oltás miatti halott sem.

 34. Marcell Soós

  Marcell Soós

  4 hónapja

  Ennyire nincs tema a videokhoz? Inkabb az idojarasrol beszelj :)

 35. József Tomkó

  József Tomkó

  4 hónapja

  Baromság egészséges embereket tesztelni. A tesztelők terjesztik a fertőzést. Többekkel előfordult, hogy letesztelték, negatív volt, négy öt nappal később belázasodott, és az ujabb teszt már pozitív volt. A betegeket kell tesztelni.

  • 11 Hömi

   11 Hömi

   3 hónapja

   október eleje óta minden héten van egy negatív tesztem és egyszer sem voltam lázas utána :)

 36. Imre Fodor

  Imre Fodor

  4 hónapja

  Ameddig teli marokkal szeded le és gyömöszölöd a maszkod a zsebedbe... áhh hagyjuk. Vakcinának mi értelme? Nem arról beszéltél pár adással ezelőtt, hogy mutálódik a ""vírus"" és nem ér majd semmit a vakcina?

  • Magyarósi Csaba

   Magyarósi Csaba

   4 hónapja

   nem.

 37. Máté Dorsonszky

  Máté Dorsonszky

  4 hónapja

  Hát ha statisztikailag azt akit letesztelbek covid19re és pozitív lesz, hangsúlyozom, csak a tesztje lett pozitiv de nem beteg. Emelett 4foku rákja van szív elégtelensege alacsony vernyomassal és cukorbeteg. Es meghal mert elutik egy zebran. Ha ezt magyarorszagon covid19 általi halottnak szamítjuk mit varunk.

  • gabriella sárkány

   gabriella sárkány

   4 hónapja

   @Tőkés Géza Lehet, hogy az a tüdőrákos, vesebeteg, gyomorfekélyes, szívbeteg (és még sorolhatnám) halt meg novemberben, aki a lezárt rendelőkben nem kapott ellátást tavasszal. Nyilván valameddig még éltek kezelés nélkül is. Ezen kívül április közepén tízezres nagyságrendben tettek ki kórházi betegeket, akiket ezután otthon próbáltak gondozni. Biztos, hogy nem mindig sikerült....

  • Tőkés Géza

   Tőkés Géza

   4 hónapja

   @gabriella sárkány Ez akár lehetséges lehetne, de tavasszal volt egy hasonló, vagy jelenleginél is erősebb lezárás/ágykiürítés. Mégse nőtt a halálozás, sőt, csökkent.

  • gabriella sárkány

   gabriella sárkány

   4 hónapja

   @Tőkés Géza Esetleg az egészségügyből kiszorult, ellátatlan, más betegségben szenvedők?

  • Tőkés Géza

   Tőkés Géza

   4 hónapja

   OK, akkor légy oly kedves ezt az apró 2-szeres kiugrást megmagyarázni a hazai halálozási statisztikában novembertől, ami jóval magasabb, mint a COVID-halálozási statisztika. 444.hu/2020/12/09/az-elmult-ot-ev-leghalalosabb-hete-volt-most-november-kozepen-magyarorszagon Mi történt? Senkit nem ölt meg a COVID, de naponta százakat gyilkol stikában a Hannibal Lecter Fan Club?

 38. Róbert Surányi

  Róbert Surányi

  4 hónapja

  Az említett (vírustagadó) csoport tagjai nem hiszem hogy meggyőzhetőek bármivel is. Ma tiltottam le egy ismerősömet, mert egyenesen a vírushelyzettel kapcsolatos intézkedésekkel szembeni polgári ellenállásra buzdító videót osztott meg. Még mielőtt azt hinnétek elmondanám, hogy nem, nem vagyok olyan, aki csak a saját véleményét szereti mindenhol viszontlátni. De ez már nekem is sok volt úgy, hogy számtalan ismerősöm, kollégám maga is érintett, tehát elkapta, vagy a családjában van jelen a vírus. Köszönet a tájékoztatásért! Nagyon remélem, hogy képes lesz alakítani sokak véleményét akik eddig nem voltak hajlandók a saját véleménybuborékukból kitekinteni. Jó egészséget mindenkinek!

 39. Janos Turk

  Janos Turk

  4 hónapja

  Szuper videó Csaba. Részletesen elmagyaráztad, hogy hogyan működik a vakcina. Ennek ellenére látom a kommentek között, hogy támások azok vannak gazdagon. Sajnos sokaknak az értő olvasás mellett az sem megy, hogy felfogják a helyzet súlyosságát. Nálam a videóid minősége mind ismeret anyagban mind stílusban az etalon. Csak így tovább, ne vedd magadra a támadásokat.

  • Nikolett Fekete

   Nikolett Fekete

   4 hónapja

   egyetértek Veled, és örülök, hogy Csaba csinált erről videót, sokkal több ilyen kéne....

 40. Krisztián Keresztes

  Krisztián Keresztes

  4 hónapja

  Nem lehete inkább jobb ötlet, nagy dózisban osztogatni az 1000 éve bevált immunerősítőket? Ki hisz ebben a fél év alatt kidolgozott vakcinában? szerintem csak az aki nem normális é s totál be van szarva. Én be nem veszem, majd 10 év múlva amikor kiderült nem okoz maradandó károsodást.

  • Vajda Janos

   Vajda Janos

   4 hónapja

   Dehogyis. Aki gyógynövényt mer ajánlani, rögtön kuruzslónak lesz beállítva. Ez egy ilyen érdekes világ.

 41. zs k

  zs k

  4 hónapja

  Nem értem miért kell másokat fikázni??????Miért nem azokat fikázod akik nap mint nap hazudoznak a médiába?

  • Tőkés Géza

   Tőkés Géza

   4 hónapja

   pl?

 42. Mh34N

  Mh34N

  4 hónapja

  Remek videó Csaba, de sajnos az emberek egyszerűek és buták, és ezért a kijelentést elnézést is kérek. Egy 500 fős cégnél dolgozok vezetőként és kvázi az én irányításom mellett folyik a COVID elleni védekezés. Sajnos tapasztalat, hogy az emberek egyáltalán nem veszik komolyan a megelőző intézkedéseket, akkor sem ha érintettek, ellenben felháborodni mindenki remekül tud. Az a dolgozó, akinek közeli hozzátartozója esett át a megbetegedésen - és sajnos nem is egyszerűen, de komplikációk nélkül - még az is elbagatellizálja, amit már végleg nem tudok mire vélni. Továbbá elmondható, hogy egy valamire való cég mértékekkel komolyabban veszi a védekezést és a megelőzést mint a NNK, és nem szeretném ezt költség oldalról is megvilágítani, mit jelent, holott ez nem a magáncég feladata. Az emberek gondolkodása - tisztelet a kivételnek - addig jut, hogy "Minek találtátok már ezt is ki", illetve "Mikor lesz már ennek vége", de nem látják a hátterét, és ha a cég mindent meg is tesz a védekezésért, a balga ember munkaidején kívül balgaságából mindent elkövet hogy megbetegedjen, amit persze azért jó munkásemberként behozna az üzembe. Szomorú ez, de a gazdaság nem állhat le, akkor sem ha naponta dőlnek meg a negatív rekordok. "Hogy kontextusba helyezzük", ez utóbbi természetesen irónia volt olyan Orwell módra.

 43. poko

  poko

  4 hónapja

  van a sima mRNS vakcina és van a DNS vakcina, aminél a szervezet hozza létre az mRNS-t az utóbbi az Orosz. A működési mechanizmust ismerve én az mRNS-t választanám, mivel ennek nem kell bejutnia a sejtmagba és majd utána előállítania az mRNS-t. -kicsit ki kellene ez boncolgatni jobban, akinek van kedve olvasson utána, tök érdekes.

 44. Tőkés Géza

  Tőkés Géza

  4 hónapja

  www.explainxkcd.com/wiki/index.php/2395:_Covid_Precaution_Level

 45. Mihály B.

  Mihály B.

  4 hónapja

  A kormány intézkedései szerintem (igen nem értek hozzá...) azért nem jók, mert logikátlanok. Bevezetik a maszk használatot. - Akármilyen ruhából készült maszk is jó csak fedje az orrot és szájat... OK, de ez nem ér semmit ha a kilincsek, üveg felületek polcok, stb. nincs rendszeresen fertőtlenítve. Ez a vírus cseppfertőzéssel terjed. Kifújja az orrát az ember, felveszi a maszkot, utána megfogja a kilincset, te pedig mész utána... Elég ha megtörlöd a szemed vagy van egy seb a kezeden... Védet idősávot biztosít az időseknek a boltokban. - Így a fiatalabbak vagy reggel, vagy délután mennek boltba. Nagyobb tömeg, nagyobb esély a fertőzésre, és még idejük sincs a boltban bármit is fertőtleníteni. Kijárási korlátozás. - Az amúgy is zsúfolt boltok, még jobban tele vannak. Este meg sem lehet az üzletekben mozdulni annyian vannak, persze érthető hisz mindenki akkor végez a munkahelyén. De a nyugdíjas honfitársak is, persze hogy ezt az időpontot választják, mert ők mehetnek bármikor. Így aztán egymás kezéből vándorolnak a bevásárló kocsik, távolságot tartani lehetetlen. Nekem van a kocsiban kézfertőtlenítő, és minden bevásárlás előtt és után lefújom a kezem, de ezt hányan is teszik meg? Az élelmiszer csomagolásán megint ott lehet a vírus. Kínaiak (állítólag) kimutatták különböző fagyasztott élelmiszerek csomagolásán is. Ez megint olyan valaki elhiszi valaki nem. Ez az ami igazán megnehezíti a védekezést, vagy hisz az ember, vagy nem. Általában azt hiszik el, amit megtapasztalnak. Így pedig, hogy ismerjük az országunk vezetőinek viszonyát a számokhoz... nehéz bármit is elhinni. Én szeretnék bízni a választott vezetőinkben, csak eddig mindig visszaéltek ezzel a bizalommal. (Mindegy jobb, vagy bal volt...) Pont annyira veszélyes naivan mindent elhinni, mint mindent szkepticizmussal fogadni. Szerintem ahhoz, hogy véleményt alkosson valaki, nem kell szakértelem. A szakértelem annak kell, aki döntést hoz. Ha nincs szakértelmem, de döntést akarok hozni, meghallgathatok, olyat akinek van, és dönthetek az alapján.

 46. Ubul861

  Ubul861

  4 hónapja

  Nálunk mindenki covid halottnak számít, aki fertőzötten hal meg, akár a covidba hal bele, akár másba. Vannak olyan országok, ahol nem számolják azokat, akik másba haltak bele, hiába voltak fertőzöttek. Ezért nem lehet összehasonlítani a számokat.

  • Tőkés Géza

   Tőkés Géza

   4 hónapja

   @Ubul861 Én se fogom mégegyszer végignézni, de tuti nem mondtak konkrét példát arra, hol számolnának másként

  • Ubul861

   Ubul861

   4 hónapja

   @Tőkés Géza Lehet, hogy a törzs mondta, csak én nem jegyeztem meg a konkrétumokat. Lehet, hogy az alábbi műsorban mondták, de nem biztos. Most nem nézem ezért újra égig: hueye.info/home/vide/iHemiJxus6ZjtcY.html&ab_channel=M5

  • Tőkés Géza

   Tőkés Géza

   4 hónapja

   @Ubul861 Továbbra is várom azokat az országok feksorolását, akik máshogy számolnak. Nyilván, ezzel inkább a törzs adós és nem te. Azt is látni kell, hogy a maszatolás és a kinos adatok lefelé tolása az ő érdekük. Ennek egyik módja, ha ők csalnak, csak ha lebuknak, annak súlyos következményei lehetnek. Meg nehéz is, ahogy a halálozási adatok jelzik is. Ennél jóval könnyebb formája a manipulációnak részükről, azt lebegtetni, hogy igazából nem ök csalnak, hanem mások számolnak eltérően (azaz csalnak), emiatt tűnünk dobogósnak több szomorú kategóriában. Hogy kik ezek a csalók, azt nem tudjuk, hogy hogyan csinálják, azt se tudjuk. Mindenesetre a covid-törzsünknek lebukásmentes felelősségháritásra jól jönnek.

  • Ubul861

   Ubul861

   4 hónapja

   @Tőkés Géza Nem minden halott számít covid halottnak, csak minden covidos halott. Attól, hogy te megkapod a covidot, attól még nem biztos, hogy abba is halsz bele. Lehet olyan alapbetegsége bárkinek, aminek semmi köze a covidhoz, és ebbe belehal az illető. De még életében megkapta a covidot. Akkor ő covid halott, pedig valójában nem is abba halt bele. Nálunk. De van olyan ország, ahol csak az számít covid halottnak, aki a covid miatt halt meg. Tehát nem egy más betegségbe halt bele covidosan, hanem magába a covidba halt bele. Aki egyáltalán nem covidolódott, az sem nálunk sem máshol nem covidos halott. Azt maga az operatív törzs mondta, hogy van olyan ország, ahol így számolnak és van olyan, ahol úgy.

  • Tőkés Géza

   Tőkés Géza

   4 hónapja

   @Ubul861 Egyrészt ugye ha nem hiszel a hivatalos számoknak, akkor nem kell elhinni azt se, hogy tényleg mindenkit beleszámolnak. Pláne mert minden kormányzatnak igazából az áll érdekében, hogy minél kisebbnek tüntesse fel a fertőzöttek/halottak számát. Aztán ott van a probléma, hogy ha tényleg mindenkit beleszámolnak, mégis hogy tökömben emelkedik a szokásos+COVID halálozás felett is jelentősen is a halálozási ráta. Az tény, hogy az állítólagos "mindenkit beleszámolunk aki valaha COVID-os volt és meghalt" kijelentés azt sugallja, hogy jelentős felülmérés történhet, azonban az angoloknál pont csináltak a nyáron egy ilyen profiltisztítást. Akkor az jött ki, hogy a halottak kb. 10-15%-áról volt megállapítható, hogy valószínúleg mégse a COVID miatt halt meg. www.bbc.com/news/health-53722711 De ettől még semmiképpen nem tűnik úgy nekem, hogy felülmérnénk bármilyen adatot, vagy más ország direkt alulmérne.

 47. Gabor Haraszti

  Gabor Haraszti

  4 hónapja

  Köszönöm a korrekt, pártatlan tájékoztatásod, tennék hozzá egy kiegészítést. A Kormány a nyáron elvégzett nemzeti konzultációban megkérdezte az embereket mit akarnak. Inkább megmentett gazdaságot, vagy inkább kevesebb fertőzöttet? Az válaszadók teljesen egyértelműen inkább megmentett hazdaságot akartak, így a Kormány az egészségügyi kapacitások figyelembevételével erre indult el. Ehhez hozzáadódott nagyon sok ember fegyelmezetlensége, maszk viselés megtagadása, szándékosan hibás maszkviselés... majd felrobbantam a sok felelőtlen emberen a boltokban, jól emlékszem. Ennek meglettek a következményei. Ez a teljes történet.

  • Tőkés Géza

   Tőkés Géza

   4 hónapja

   @Magyarósi Csaba Meg tegyük hozzá hogy a válaszolók 59%-a azokat a lezárásokat támogatta, amiket a kormány feloldott...

  • Magyarósi Csaba

   Magyarósi Csaba

   4 hónapja

   bár tegyük hozzá, egy kormány dolga nem az, hogy az embereket kérdezgesse szakmai kérdésben, hanem hogy jó döntéseket hozzon.

 48. Olivér

  Olivér

  4 hónapja

  Csaba mikor adatod be magadnak az oltást?

  • Olivér

   Olivér

   3 hónapja

   @Nédics István Ahogy elon Musk mondaná: Absolutly not

  • Nédics István

   Nédics István

   3 hónapja

   Megy az influenszer agymosás. Egyre több a fizetett bérenc.

  • Attila Králik

   Attila Králik

   4 hónapja

   Már beoltották szerintem

 49. Károly Bámli

  Károly Bámli

  4 hónapja

  A magyar nyugdíjrendszer legnagyobb támasza a magyar egészségügy!

 50. Marci Kovács

  Marci Kovács

  4 hónapja

  Van azért egy olyan félelmem, hogy bár közvetlenül nem lesz kötelező a vakcina beadása azonban közvetett módon lehet kényszeríteni. Kapásból elvehetik a TB támogatást, a munkáltató megválhat a be nem oltott alkalmazottaktól. Legyünk egy kicsit figyelmesebbek. Itt vannak a szemünk előtt a számok és még mindig csak egy narratívát dugnak le az torkunkon miszerint minden fertőzött beteg aki életét veszti koronavírus pozitív állapot alatt az rögtön abban halt meg. Mi alapján határozzák meg az elhalálozottak számát? Ha kilépek az utcára es elcsap a busz később megállapítják, hogy koronás voltam akkor abba haltam bele? Radikális példa azonban a példámban a busz a rák és az oly sokat emlegetett krónikus betegségek. Véleményem szerint nagyobb probléma a "busz" . Ezen betegeket kéne elzárni és inmunt erősíteni. Alapvető megoldás veszélyhelyzet esetén, hogy a veszélyeztetett korosztály legyen elzárva, valamint aki önként szeretne elvonulni tehesse meg. VISZONT nem szabadna hagyni a társadalmat, gazdaságot és a kultúrát így ellehetetleníteni. Riogathatjuk az embereket számokkal, abban nagyon jó a média és a hírközlés csak szerintem meg kéne vizsgálni azon számok valóságalapját.

 51. Manyi Moszó

  Manyi Moszó

  4 hónapja

  Bocs, tudom (látszik) hogy sokat készülsz 1-1 témából, épp ennek okán engedj meg egy kritikát. Ez így önmagában, ahogyan itt elhangzott, hogy egy teszteléssel megnézethetjük, hogy elkaptuk-e a fertőzést, ez így, egyéb tényezők említése nélkül nagyon egysíkú, felületes üzenet, ez ebben a formában hamis biztonságérzetet kelthet.

 52. White Wolf

  White Wolf

  4 hónapja

  Nem akarok idegelni senkit de az a negatív az akkor negatív ha szabályozott 14 nap karantén után is negatív. Kínában ez a szabály, és ott tudják mi merre hány lépés. Állítólag simán lehet negatív teszt eredmény a fertőzöttség legelején. Valszeg nálatok ilyen nincs, mert ez a fajta komolykodás általában olyan események után szokás (utazás) ahol volt a fertőzésnek esélye. Nálatok meg a gyermekek nem voltak sehol jó darabig. Miért tépem akkor a számat? Hogy mások ne gondolják azt hogy egy negatív teszt után minden körülmények között biztonságos az unokákat a nagyszülőkhöz vinni.

 53. Mcarena

  Mcarena

  4 hónapja

  Az ANGYALOK megmutatják nekünk a helyes utat, forduljunk hozzájuk bizalommal!! 999

 54. Bálint Hudra

  Bálint Hudra

  4 hónapja

  Március ota otthon van es vegul elkapta...ba es megerte honapokig otthon lenni??😂😂😂😂😂😂😂 vicc ez az egesz

  • Tibor Oravecz

   Tibor Oravecz

   4 hónapja

   Pontosan...

 55. Péter Horváth

  Péter Horváth

  4 hónapja

  Mint magánszemély egyetértek, sajnos nagyon sok emberi tragédia történt/történik és mindent meg kell tenni ezek elkerülésének érdekében. Viszont jó lenne egy nyílt társadalmi párbeszéd, hogy mit okoznak ezek a korlátozások a felszín alatt. Lassan egy éve nem lehet egy hónapot sem előre tervezni. Ezen kívül rengeteg ember van nehéz és kilátástalan anyagi helyzetben. Másrészről milyen hosszútávú hatási lesz ennek a társadalomra (oktatás, depresszió, függőségek és betegségek). A most nem diagnosztizált és nem kezelt kórképek, lehet hosszútavon több megelőzhető halálesetet eredményeznek, mint most a COVID. A mostani korlátozások például a boltokban növelik az egy négyzetméterre jutó emberek számát, ergo a fertőzés átadásának az esélyét. Egyúttal az embereknek pedig sokkal magasabb stressz szintje van. A hallottak száma közel sem írja le a probléma komplexitását és egy adatra próbáljuk az egész krízis menedzsmentet alapozni. Jó lenne végre egy józan hang a két végletes álláspont között.

 56. Tamás Fellner

  Tamás Fellner

  4 hónapja

  Csak ha már statisztika az se mindegy, hogy ki számít koronavírus áldozatnak, mert nálunk konkrétan az is akiben kimutatható a vírus jelenléte és autó balesetet szenved és ebben életét veszti. Ami elrettentésnek tökéletes de valós hiteles statisztikára alkalmatlan, főleg más országokkal való összehasonlításra alkalmatlan mivel országa válogatja, hogy mi az a körülmény ami koronavírus áldozatnak számít. Ha mi azokat is beszámoljuk aki természetes úton meghalt volna, ha van vírus ha nincs, míg az Osztrákok csak azokat számolják akik konkrétan a lélegeztetőgépen haltak meg koronavírus fertőzéssel akkor nyilván nálunk arányaiban rosszabbul fogunk állni, ezért értelmetlen más országokhoz hasonlítani magunkat ilyen szempontból.

  • Tamás Fellner

   Tamás Fellner

   4 hónapja

   @Tőkés Géza Egy szóval se mondtam ,hogy nem ölt meg senkit a covid. Haltak meg benne bőven én csak annyit mondtam ,hogy más országokkal való nincs értelme amíg nem egységes módon számolja mindenki a covid halottakat. egy példa arra amit mondok, ha van mindkét országnak 100-100 gyümölcse ami 1 évig áll el. a mindkét országnál a gyümölcsök 20%(azaz 20-20 darab) már túl van a szavatosságon, de ebből a 20ból csak 10-10 van szarrá rohadva a többi egészséges. Na már most ha Ausztria csak azokat dobja ki amik láthatóan rohadtnak és nem egészséges almák akkor ők 10 almát dobnak ki, de Magyarország pedig minden almát kidob aminek lejárt a szavatossága független attól hogy rohadt vagy egészséges így mi 20at dobtunk ki pedig a feltételek azonosak voltak. Ebben a felállásban pedig nem tudod valós eredménnyel összehasonlítani a két számot. Egyébként a halálozást a Covid közvetetten is növeli, érdemes lenne a fenti mellé rakni egy öngyilkossági statisztikát is, gyanítom ez is nő, a karantén, bezárások miatt ellehetetlenedet emberek akik a halálba menekültek. Halálozás növekedés egy részét valószínűleg ez teszi ki.

  • Tőkés Géza

   Tőkés Géza

   4 hónapja

   OK, akkor légy oly kedves ezt az apró 2-szeres kiugrást megmagyarázni a hazai halálozási statisztikában novembertől, ami jóval magasabb, mint a COVID-halálozási statisztika. 444.hu/2020/12/09/az-elmult-ot-ev-leghalalosabb-hete-volt-most-november-kozepen-magyarorszagon Mi történt? Senkit nem ölt meg a COVID, de naponta százakat gyilkol stikában a Hannibal Lecter Fan Club?

 57. László Madarász

  László Madarász

  4 hónapja

  Jó választótatok mert ha orron át veszik szinte felnyomták az agyamig.

  • Petra Bóta

   Petra Bóta

   3 hónapja

   Nekem is, utána kb 2 órán át olyan érzés volt mint miután fuldokolsz a klóros vizben.

 58. Horváth Tibor

  Horváth Tibor

  4 hónapja

  Majka2

 59. Dániel Lékó

  Dániel Lékó

  4 hónapja

  Szia Csaba! Lesz még adás idén?

 60. Keresztesi László

  Keresztesi László

  4 hónapja

  A védekezéssel és a vírus bedurvulásával kapcsolatban jegyezném meg, hogy aki tavasszal is félt a vírustól, nyáron miért utazgatott külföldre illetve augusztus végén rohantak le az emberek a Balatonra fürdeni, egymás szájába, aztán szeptemberben meg tessék, berobbant a járvány. Én sehova nem utaztam nyáron, mert már júniusban beszéltek róla, hogy ha lazítanak, szeptemberben jön a második hullám. És tessék, most meg mindenki csodálkozik a közel 200 halottra/nap.

 61. Ferenc Agardi

  Ferenc Agardi

  4 hónapja

  60-70% is volt , meg 108% is :S

 62. kozman87

  kozman87

  4 hónapja

  CGI

 63. H Geri

  H Geri

  4 hónapja

  November elején én is elkaptam. Annyi volt, hogy nem éreztem ízeket. Szerencsém volt. Viszont mióta elmúlt, azóta taknyos vagyok, pedig nagyon ritkán vagyok beteg, és akkor is enyhe tünetek, és maximum 1 hét alatt helyre jövök.

 64. MrTzsolt

  MrTzsolt

  4 hónapja

  azokat a grafikonokat direkt raktad be úgy hogy ne lássunk belőle semmit? :)

 65. Bence Halmi

  Bence Halmi

  4 hónapja

  Basszus Csaba, én nagyon szeretem a videóid, de arra buzdítani a társadalmat, hogy a táplálék kiegészítők fogyasztása hülyeség... (persze még, ha ezt nem is mondod így ki) Meglátásom szerint ez felelőtlen dolog egy hozzád hasonlóan követett embertől...

  • Attila Urfi

   Attila Urfi

   4 hónapja

   Teljesen jó a gondolat amit Csaba mond max. nem értetted meg mit szeretne mondani.

 66. Felhő Big

  Felhő Big

  4 hónapja

  Szia Csaba.Mi a véleményed Svájcról?Ma hallottam elzárkóznak a "sebtében" előállított vakcinától állami szinten.

  • Tőkés Géza

   Tőkés Géza

   4 hónapja

   Akár januárig-februárig is...

 67. Sada Domonkos

  Sada Domonkos

  4 hónapja

  + érdemes figyelni a hétről hétfre változó eljárásrendeket :) pl pár hete ha 1 pozitív volt az egy helyen lévő családban akkor teszteltek mindenkit, most 1 pozitív esetén mindenkinek 10nap "karantén", de így ugye csak számtanilag +1 lesz a szám és nem több ;D

 68. László Magyar

  László Magyar

  4 hónapja

  Fradi melett a tesztelést senkinek nem ajánlom....barátom elment negatív lett a teszt...állapota meg rosszabb, mentő honvéd kórház ahol már pozitív lett ...jövő héten lesz a temetés

 69. Bence Balla

  Bence Balla

  4 hónapja

  Szerintem influencerként nem kéne neked is ezzel az emberek agyát mosni... remélem, hogy hamarosan kiszabadulhatunk és te is vissza térsz a színes, egyedi tartalmú videókhoz, mert a mostaniak kezdenek unalmasak lenni. :/

 70. Dávid Nagy

  Dávid Nagy

  4 hónapja

  Orron át végzet teszten én is átestem nagyon csiklandós volt.

  • Petra Bóta

   Petra Bóta

   3 hónapja

   Az orron át az borzalmas, bár csak torokból vették volna, de nekem mind a 2 mintát orrból vették :(

 71. Dávid Nagy

  Dávid Nagy

  4 hónapja

  Mire oltás megjelenik mindenki átesik rajta legalább egyszer.

  • Tőkés Géza

   Tőkés Géza

   4 hónapja

   @Dávid Nagy gondolom ha már lenne hatékony oltás, a védendő csoportokat kellene már csak folyamatosan oltani (kórházi dolgozók, 65 felettiek), azért az nem megoldhatatlan. És ha már egy normális sebességgel cirkulál a vírus, nem túltelitve a korházakat, fel lehetne oldani a korlàtozàsokat is.

  • Dávid Nagy

   Dávid Nagy

   4 hónapja

   @Tőkés Géza Ha mondjuk fél évente meg kell ismételni az oltást hogy fogják ennyi idő alatt népesség legalább a felét beoltani újra meg újra?

  • Tőkés Géza

   Tőkés Géza

   4 hónapja

   @Dávid Nagy Na igen, de az influenza elleni oltásra már nincs érvényes szerződésünk, illetve kapacitás. A Covid ellenire meg van/lesz. az oltás sikerességének hazai szűk keresztmetszete az oltásellenzők tömege, a jelek szerint.

  • Dávid Nagy

   Dávid Nagy

   4 hónapja

   @Tőkés Géza Kérdés lesz e oltás mert influenza elleni sincs

  • Dávid Nagy

   Dávid Nagy

   4 hónapja

   @Tőkés Géza Feltéve ha tényleg működik

 72. Joos Balazs

  Joos Balazs

  4 hónapja

  Érdekes, amit mondtál Csaba! Az én környezetemben az öt leginkább pánikoló, semmihez hozzá nem érő, leginkább sehova, de oda is maszkban/kesztyűben menő emberek voltak azok, akik elkapták a koronát... A franc érti ezt...

 73. bixi84

  bixi84

  4 hónapja

  Haverom anyukája beteg lett és a tesztje is pozitív lett. Az egész család karanténba került, majd 8 nap múlva szabadok voltak. Most kérdem én ha valaki meggyógyul még 8-10 napig állítólag fertőző és a lappangási idő 5-6 nap. Akkor hogy van az hogy feloldanak egy karantént 8 nap után? Örülök neki hogy jól vannak és szabadon mozoghatnak, de ez nekem magas.

 74. Zoltán Nagy

  Zoltán Nagy

  4 hónapja

  Ehhez képest mindenki a boltokban lófrál.

 75. Iszlai Gábor

  Iszlai Gábor

  4 hónapja

  általános tapasztalat, hogy mindig a legülyébbek a leghangosabbak. Az is általános tapasztalatm hogy a tanulási hajandóságuk is alacsony. Nincsenek túl jó kilátások.

 76. Krionist

  Krionist

  4 hónapja

  Én ettől a vakcinától nem várnék sokat . Tud valaki bármit arról hogy menyi ideig véd? mivel én semmi ilyen hivatalos információt erről nem találtam . Egyáltalán nem ritka hogy valaki miután ki jött a covid ból 2-3 hétre rá újra elkapta ha most a vakcinai is ilyen idő tartamban véd akkor nem érünk vele sokat

  • Tőkés Géza

   Tőkés Géza

   4 hónapja

   3 hónapra biztos véd a vakcina, többről azért nem tudunk, mert még a tesztelés óta csak 3 hónap telt el. COVID-ba visszaesés se gyakori, alig pártucat igazolt eset ismert.

 77. Harvy666

  Harvy666

  4 hónapja

  Alapból jó ha a lakosság 50%a be akarja majd oltatni magát, ha nem lehet választani hogy mivel akkor ez is csak esni fog szerintem...

 78. Kristof

  Kristof

  4 hónapja

  Kéne egy hosszabb videó Kemenesi Gáborral , aki szerintem mindent eltudna magyarázni érthetően mindenkinek és meggyőzni azokat akik azt hiszik , hogy itt mind meghalunk!

  • Bond Mr

   Bond Mr

   4 hónapja

   csávó már 2016 ba tudta hogy mi lessz..

 79. Csöpi

  Csöpi

  4 hónapja

  Sziasztok! Mindenki addig okos míg nem az ő háza ég. A mi családunkon átment mi t a gyorsvonat. Mindenkin másképpen.. Végül úgyis be kell látni nem keszmás megoldás csak azoltás. Biztos kockázatos de meg kell védenünk akik belehalnának. Értük kell megtennünk...

 80. Mária Csimané Hegyi

  Mária Csimané Hegyi

  4 hónapja

  Köszi Csaba a részletes, alapos infót!

 81. gyorgyhanko

  gyorgyhanko

  4 hónapja

  Azért tartom neccesnek ezeket a számokat, mert egyrészt nincs 100%-os megbízhatóságú teszt, másrészt a haláleseteknél bevalottan azt is a covid számlájára írják, ha köhhintett egyet a halál beállta előtt egy héttel... Van járvány, ez rendben van, csak jó lenne tudni az igazságot, nem a manipulált számokat - merthogy így vagy úgy, de manipulálva vannak, ezen ne is vitatkozzunk.

  • Tőkés Géza

   Tőkés Géza

   4 hónapja

   @gyorgyhanko Pl. Trumpnak milyen jól bejött. Vagy a román kormánynak. Mégis miért nem úgy döngetik a mellüket, hogy kisebbítik pl. a halálozási mutatókat és mutogatnak a szomszédos országokra? Kevesebb meló is lenne, hiszen elég lenne minél több COVIDosnál szimplán meghagyni halál okaként az alapbetegséget és kész. Szerintem elég rossz irányba visz a találgatás, ami azt feltételezi, hogy a világ kormányainak súlyos többsége direkt rossz színben akarja feltüntetni a saját egészségügyi intézményeit.

  • gyorgyhanko

   gyorgyhanko

   4 hónapja

   @Tőkés Géza Nem tudom, nem értek a politikához. Talán azért, hogy döngethessék a mellüket választáskor, hogy mennyire súlyos volt a helyzet és mégis urrá lettek rajta, annyira faszagyerekek voltak. De ez csak találgatás, tényleg nem tudom. De valami nagyon súlyosan bűzlik a témában.

  • Tőkés Géza

   Tőkés Géza

   4 hónapja

   Töled is megkérdezem, mégis miért rontaná a saját munkája megítélését a kormányunk? Ráadásul nem csak a miénk, de a világ szinte minden más kormánya is egyszerre?

  • Béla Fischer

   Béla Fischer

   4 hónapja

   Aki meg tüdőembóliát, trombózist kap a covidtól azt meg rohadtul nem tesztelik halál után. Torzítás van a másik irányba is, főleg hogy egyik kormányra sem vet jó fényt a magas halálozás, ugyanis szeretnének legközelebb is megválasztva lenni.

 82. Tamás S

  Tamás S

  4 hónapja

  Nem túl meggyőzőek ezek a korábbi évekhez viszonyított számok. Csökkenő tendenciát a fiataloknál és emelkedő tendenciát látni az öregedő Ratkó korosztálynál. Meg ott van az is, hogy nem csak a koronavírus “tizedeli” a lakosságot, ott vannak a gyakorlatilag zárt kórházak az “átlag” beteg számára. Csomóan nem jutnak megfelelő ellátáshoz, diagnosztikához, nem lehet, hogy ez (is) okozza a kissé kiugró értékeket?

  • Tamás S

   Tamás S

   4 hónapja

   @Tőkés Géza ja meg hát a Te hozzászólásodat megerősítve, ugye 60 felett még vígan dolgozik az ember, de hát munkahelyeken nem terjed. Vagy mégis???

  • Tamás S

   Tamás S

   4 hónapja

   @Tőkés Géza egyre kevesebb a fiatal, egyre több az öreg. Szerintem ez az oka ennek.

  • Tőkés Géza

   Tőkés Géza

   4 hónapja

   "Csökkenő tendenciát a fiataloknál és emelkedő tendenciát látni az öregedő Ratkó korosztálynál" Egy öregekre veszélyes vírusnál, korlátozások alatt pont ezt várnánk. A fiatalok nem tudnak belehalni veszélyes dolgokba és kevésbé fertőző betegségekbe, mert nem mennek sehova, az öregek azonban igen.

 83. Glicher 3

  Glicher 3

  4 hónapja

  KSH-s halálozási adatok heti bontásban: www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_wnh004f.html Októberig konkrétan kevesebb ember halt meg idén mint tavaly így azt hihetnénk minden rendben. De aztán október közepétől eldurrantak a dolgok november 2-8ig átlagban 2400 ember halt meg idén ugyanúgy nov 2-8ig 3400 vagyis 1000-el többen akiket már egyértelműen a korona vitt el 7 nap alatt. Az napi 135 embert jelent, november 7én 107, majd nov 8án 81 koronavírusos halált jelentett a hivatalos oldal vagyis jelentősen alá lőtték a számokat (135 vs a legnagyobb a héten ami 107 volt). Ma majdnem 200an haltak meg de a valóságban valszeg kb 250-en halhattak meg konkrétan korona vírusban. Ha így folytatódik januárra több ember fog meghalni korona vírusban hetente mint bármi másban. Azért ez így ijesztő.

  • Vajda Janos

   Vajda Janos

   4 hónapja

   Ez így van. Már a műtéteket is eltolják a Covidra hivatkozva. Aztán, hogy belehal ebbe az illető, a kutyát nem érdekli. Megy a Covid statisztikába, azt jónapot.

  • gabriella sárkány

   gabriella sárkány

   4 hónapja

   Sajnos nem tudjuk mennyien haltak meg koronavírusban (esetleg pl. infarktusban koronavírussal), és mennyien az ellátatlanság, az orvoshoz (akár csak háziorvoshoz) eljutási képtelenség miatt. Ez utóbbi is nagyban megnövelheti a statisztikai adatokat, a szűrővizsgálatok elmaradása pedig a későbbiekre is kihathat.

 84. Aron Tamasi

  Aron Tamasi

  4 hónapja

  Nekem csak az a bajom a vírussal kapcsolatban hogy az állam például nálunk Romániában a választás miatt is enyhítik a korlátozásokat és akkor hirtelen nem lett veszélyes a vírus utána meg igen. Meg a védő intézkedések, nem zsúfolt területen is kérik a maszkot és azért hogy büntessék az embereket. Ez az össze vissza halálozási arány és intézkedés miatt is mondjuk azt sokan hogy nincs vírus vagy veszélytelen. És valljuk be nem is egy antraxx és úgy védekezünk ellene mégis nem lehet megállítani.

 85. László Zsolt Nagy

  László Zsolt Nagy

  4 hónapja

  Kar volt az idot erre videora pazarolni. Tema szakertok.... na.. Arrol miert nincs adat hogy hanyan gyogyultak ki belole??? Es arrol miert nincsenek becslesek hogy hany emberen mehetett at a verus ugy h fel sem tunt nekik hogy a veszedelmes cucc egy kohintest nem tudott kivaltani? Erdemes megnezni mikor az immunologus orvos arra a kerdesre h On be fogja-e oltatni magat akkor csak huzta a szajat es nem mert mondani semmi. Otthon es Angliaban nem egy ismeros volt ugy hogy elment teszteltetni aztan 2 ora varakozast megunta hazament a "vizsgalat" nekul es napokon belul jott a teszt eredmeny. Ennyit a pontos adatokrol. Anyukam 2 hete megfazott mikor korhazban volt gyogytorna kezelesen /3 hetig volt bent/. Volt egy kis hoemelkedese es mindenki bepanikolt. Es senki nem ment be hozza es a szobatarsahoz aki egy idos neni volt es neki mindenhez segitseg kellett. Aztan hogy, hogy nem jott is az eredmeny masnap h biza corona.... namarmost anyukam nem egeszseges rengeted gondja van mint pl asthma, sziv es errendszeri gond. Es semmivel sincs rosszabbul mint eddig. A hirek, intezkedesek mind mind kovetkezetlenek. Erdemes latni azt is eddig azt nyomtak h virus nagyon gyorsan terjed. Namarmost ha ez igaz akkor mar reg atgyalogolt a vilagon.

  • Tőkés Géza

   Tőkés Géza

   4 hónapja

   Tehát anyukád szerencséjére meggyógyult, a többiek anyukája meg le van szarva? 444.hu/2020/12/09/az-elmult-ot-ev-leghalalosabb-hete-volt-most-november-kozepen-magyarorszagon

 86. Jozsef Csik

  Jozsef Csik

  4 hónapja

  Csaba, tudtommal egy adeno vírus viszi be a sejtbe azt a pálcikát amiről beszélsz és ez az adeno vírus képes megnövelni a dagantos betegségek előfordulását.

  • Jozsef Csik

   Jozsef Csik

   4 hónapja

   @Magyarósi Csaba sajnos ezt nem: www.fda.gov/media/143557/download van egy alap autoimmun problémám és ezért vagyok kételyesóvatos...

  • Jozsef Csik

   Jozsef Csik

   4 hónapja

   @Nikolett Fekete ez sajnos nem gődény véleménye hanem az FDA (Élelmiszer‑ és gyógyszerfelügyelet) közlése: www.fda.gov/media/143557/download Nem vagyok oltás tagadó, inkább aggasztanak az ilyen kinyilatkoztatások róla... főleg, mivel már eleve van egy alap autoimmun problémám.

  • Nikolett Fekete

   Nikolett Fekete

   4 hónapja

   @Magyarósi Csaba és az a baj nem csak Gödény a káros... hanem az olyan virológus aki makog, hogy beadassa-e az ember az oltást, vagy ne... mert az emberek többsége ad a véleményükre... ahogy itt a hozzászólások közül is jópáran erre hivatkoznak...

  • Tőkés Géza

   Tőkés Géza

   4 hónapja

   @Jozsef Csik Mindig lesznek magányos tudósok, akik ilyen-olyan dolgok miatt aggódnak. Viszont amíg a témával tényleg foglalkozó kutatók nem pánikolnak, nekünk se kellene. És a vakcinákon több tízezer kutató dolgozott, most pedig további ezrek ellenőrzik a munkájukat. Ehhez képest egy AIDS kutató és egy gyerekorvos elég halovány ellenérv. Ráadásul szerintem Hunor is be fogja oktatni magát.

  • Jozsef Csik

   Jozsef Csik

   4 hónapja

   ​@Magyarósi Csaba lehet. Viszont a kormány nem az általad említett vakcinákat favorizálja. Továbbá Lisziewicz Julianna magyar biológus-vegyész, a DermaVir nevű AIDS-ellenes gyógytapasz kifejlesztője. is visszakozott, hogy ő első körben nem jelentkezne a vakcinára. Ennek mi lehet az oka? Lásd, videó: hueye.info/home/vide/qF1thdCDm4GFk5c.html Továbbá, Dr. Novák Hunor, aki köztudottan védőoltás párti, mégis említette, nem biztos, hogy a vakcina a megoldás, a túlzott immunválasz lehetőségének fényében. Nem vagyok gödény párti, több oldalról vizsgálom én is az egész covid témát.

 87. Jozsef Csik

  Jozsef Csik

  4 hónapja

  Az is tény, itt nálunk az orosz vakcina van előnyben.

  • Jozsef Csik

   Jozsef Csik

   4 hónapja

   @Tőkés Géza csujuj, az már inkább aggasztó. :)

  • Tőkés Géza

   Tőkés Géza

   4 hónapja

   Most, hogy kiderült, hogy hetekig nem lehet inni előtte és utána? :)

 88. Beni Bubu

  Beni Bubu

  4 hónapja

  De hát a konteósok megmondták, hogy csecsemő tüdőszövet, DNS módosító és chip van az oltásban. 🤣🤣

  • Béla Fischer

   Béla Fischer

   4 hónapja

   @Beni Bubu Azt is mondják hogy nanotechnológiás hidrogéllel juttatják be a chipeket. Történetesen én vakcinagyártásban dolgozom van egy olyan nálunk hogy rehidragél ( aluminium-hidroxid ). Nem tudom arra gondolnak-e, mert ha igen, akkor mi már évtizedek óta lehallgatjuk a csirkéket...meg a disznókat. Mindent tudunk róluk! :D

  • Beni Bubu

   Beni Bubu

   4 hónapja

   @Hegyi Andor a múltkor miután felvetettem nekik, hogy a jelenlegi legkisebb mikrochip az amit a kutyákba is ültetnek és azt soha a büdös életben nem képesek beadni egy hagyományos injekciós tűvel, valaki azt próbálta elmagyarázni, hogy csillámpor méretű nanochipek már léteznek a Huawei gyártja és az lesz az oltásban. 🤣🤣 Előtte rizsszem nagyságúról volt szó.....😅😅 Persze konkrét válasz sosem jött a felvetésemre. 🤷‍♂️ De persze én voltam a birka és én rettegek a covidtól.....nem is az retteg aki mindenféle marhaságot lát bele ebbe az egészbe. 😅😅

  • Hegyi Andor

   Hegyi Andor

   4 hónapja

   😂🤣 konteosok kemény arcok Nem számít hogy nem tart meg ott a tudomány hogy chipet adjanak be oltáson keresztül

 89. Viktor P.

  Viktor P.

  4 hónapja

  A legjobb, hogy nem lehet majd választani melyik oltóanyagot adatod be! (Helló Put... izé Szputnyik!)

 90. NÉGYHÚSZ TV

  NÉGYHÚSZ TV

  4 hónapja

  Nem lettem meggyőzve köszi... Oltsa be magát az akinek van életbiztosítása... !

  • Legényélet Vlog

   Legényélet Vlog

   4 hónapja

   ... és családja, akik felvegyék utána a pénzt.

 91. VarázsLajos

  VarázsLajos

  4 hónapja

  Kedves Csaba, szerinted megéri bezárni a világot, munkahelyeket tönkretenni és ellehetetleníteni az életet azért mert pár ezer ember meghal közel 1 év alatt... Ha eddig 1800 65 feletti ember halt átlagban most pedig 2700, akkor az csak 900 ember a covid miatt... Gondolkozz és ne riogasd az embereket. Amúgy a vakcina, én beadatom még ha pénzt is kérnek,de utána soha többet nem veszek fel maszkot!!

  • VarázsLajos

   VarázsLajos

   4 hónapja

   @Magyarósi Csaba Igen szomorú hogy meghalnak az emberek, de ez nem ebola, nem pestis, ez egy brutális nátha ami kis százalékban halálos! Ezt ne tagadd! 68Millió regisztrált fertőzöttből 15 millió halott?? Ugyan már... Igen aki belehalt az belehalt(valamibe) De ez akkor se magyarázza azt a nagy összeomlást! Inkább nyugtasd az embereket hogy Heló 68,3 millióból 66,8 Millió túlélte!!!

  • Magyarósi Csaba

   Magyarósi Csaba

   4 hónapja

   hát én aztán azon vagyok, hogy mérlegeljünk, de amikor azt írod, hogy nem nagy ügy, alig kilencszáz ember halt meg pluszban egy hét alatt, az mondjuk elég undorító.

 92. Zs L

  Zs L

  4 hónapja

  Akár a tv-t is nézhetném. :(

  • Bálint Varga

   Bálint Varga

   4 hónapja

   Jobb, ha ezt nézed!!

 93. Ocskay92

  Ocskay92

  4 hónapja

  Angliában élek. Júliusban voltam utoljára otthon. Magyarországon van a lányom. Nem tudok hazamenni hozzá. Nem tudom hol eltölteni a két hét karantént sem otthon, Angliában a munkám miatt pláne. Az a hír járja, hogy csak az repülhet haza, aki be van oltva. Szóval ahhoz, hogy haza tudjak majd menni kötelezően be kell oltatnom magam, máskülönben nem repülhetek.

 94. József Koroknai

  József Koroknai

  4 hónapja

  Bármi is lesz 2021-ben vagy később, kérlek ne töröld le ezt a vakcinának szóló örömködő videót. Még lehet kivárnék a Nobel díj odaítélésével .🤔 Addig itt van egy kis olvasgatni való.: - A Pfizer hivatalos honlapja,hogy szerintük mennyi ideig tart kifejleszteni egy vakcinát. www.pfizer.hu/hu/vakcinagy%C3%A1rt%C3%A1s-%C3%B6sszetetts%C3%A9ge Köszönöm.

  • Tőkés Géza

   Tőkés Géza

   4 hónapja

   @József Koroknai En is megertelek, nagyon alaposan at fogom ragni az osszes vakcina dokumentumait es fogok kerni szakertoi segitseget. De bizom benne, hogy a 10-15 evvel ezelotti vakcinak is voltak valamikor friss, alig partizezres mintan tesztelt vakcinak es bar most mar tobb vizsgalat van roluk, a piacra dobaskor sokkal gyengebb volt a mogottuk allo tudas, mint a jelenlegiek mogott. Ez meg az en velemenyem.

  • József Koroknai

   József Koroknai

   4 hónapja

   @Tőkés Géza eszemben sincs törölni semmit. Nemcsak én,nem a kislányaimnak is beadattam a kötelező oltásokat. Hasznosak és szükségesek. Ebben az esetben számomra nem fér össze a "titok" és a vakcina. Annyit mondtam mindig, hogy időt kellene adni (5-10 év) amit a Pfizer is hirdet a honlapján, hogy megfelelő legyen egy vakcina. De megértem, ha holnap már sorbanállsz. Az a te döntésed. Ez pedig az enyém

  • Tőkés Géza

   Tőkés Géza

   4 hónapja

   @József Koroknai Többezer beoltottból 2 allergiás reakció, ráadásul az érintettek jól vannak. Ha minden igaz a 2 allergiás reakció árán elkerültek a beoltottat többszáz beteget, párszáz intenzívre kerülő fertőzöttet és pártucat halottat. Egyelőre meg kell várni hosszútávon mi történik, de a helyzet abszolút nem rossz most. Kérlek te se töröld ezt a kommentet, nézzük vissza fél év múlva, mi lett. :)

  • József Koroknai

   József Koroknai

   4 hónapja

   @Tőkés Géza azt gondoltok a vakcináról amit szeretnétek. 1 nap. 1 ország. 1 vakcina. Majd beszéljünk 60 nap, 10 ország, 3 különböző vakcina után is. m.hvg.hu/tudomany/20201209_pfizer_vakcina_allergias_reakcio_oltas

  • Tőkés Géza

   Tőkés Géza

   4 hónapja

   Szerinted a Pfizer (és a többiek) most szándékosan belegyalogol az anyagi csődbe egy pármilliárdos bevételnövekedés miatt? Mert szerintem nem. Elég sokan kifejtették, hogy a jelenlegi gyors fejlesztés titka egyrészt az volt, hogy a vírus nem volt teljesen ismeretlen (lásd: SARS-MERS), új technológiát alkalmaztak, a politikai jogi és anyagi akadályozó tényezőket végre félretehették.

 95. József Herédi

  József Herédi

  4 hónapja

  Csak én látom úgy vagy Csaba tényleg öregszik? Xd

  • József Herédi

   József Herédi

   4 hónapja

   @Sallai Gábor Ja 0-24-be.

  • Sallai Gábor

   Sallai Gábor

   4 hónapja

   ...csak sokat vág.

 96. Zoltán Bedi

  Zoltán Bedi

  4 hónapja

  🤣🤣😂🤣🤣🤣😂

 97. Prong

  Prong

  4 hónapja

  Szervusz Csaba! www.worldometers.info/coronavirus/ szerint Magyarországon a halálozás per 1 millió lakosra vetítve 634, Svájc (tudom, nem EU tag) 637, Svédország 698, Bulgária 723, Románia 660, Csehország 843, Franciaország 850, Szlovénia 896, Spanyolország 998, Olaszország 1003 és a listát vezeti Belgium 1497. Ne érts félre nem szépíteni akarom az általad említett "dobogós" helyet (10 milliós Portugália 495 vagy 9 milliós Ausztria 443, sokkal jobbak az adatok) mert lehetne jobb is a helyzet, de kérlek ebből a szempontból is mutasd be az adatokat.

  • Prong

   Prong

   4 hónapja

   @csabsz13 Igaz. Az oldalon a tavasz óta jegyzet adatok vannak feltüntetve. Szomorú...

  • csabsz13

   csabsz13

   4 hónapja

   szerintem Csaba a második hullám adatait vette, amik a szeptember óta bekövetkezett halálozásokat nézik. a magyar statisztika a teljes COVID időszakra nagyon jól néz ki, köszönhetően a tavaszi teljes lezárásnak.

 98. Kovács László

  Kovács László

  4 hónapja

  hueye.info/home/vide/p3-AarhozHyD1s4.html

 99. Dominik Kovács

  Dominik Kovács

  4 hónapja

  Tisztelt nézők és Csaba. Én jómagam attól tartok, hogy ez a vakcina egyenlőre csak teszt jellegű. Van több olyan betegség is amire 100 éve nincs vakcina. Erre bumm eltelt pár hónap és máris itt az ellenszer? Nekem ez érdekes. Akinek van véleménye erről szóljon hozzá! Kiváncsi vagyok.

 100. Ariel Schwarcz

  Ariel Schwarcz

  4 hónapja

  Izraelben a héten csütörtökön érkezik meg a Moderna vakcina és jövő heten már érkezik is az oltást az egészségügyben és az oktatásban az idősek és a krónikus betegek

Következő